Anurag Kashyap, Sujoy Gosh és Dibakar Banerjee. Ők hárman a kortárs bwi párhuzamos filmművészet korának nagy rendezői. Persze vannak ott még sokan a sorban, állnak-várnak, és hasonlóan szeretnének nem kimondott zenés-táncos ("mainstream") bw filmeket készíteni, de azt hiszem, egyelőre a fent említett úriemberek teszik a legtöbbet, azért, hogy legyen miért: másként nézni a hindi nyelvű filmekre, minőségben mint általában. És ez jó.

Az említett DB legújabb próbálkozása lesz ez a Shanghai is éppen, amiben Abhay DeolEmraan HashmiKalki Koechlin és Prosenjit Chatterjee fog szerepelni. Korábban kibeszéltük, most meg előzetes is jár hozzá. És bár az alaptéma, ami a politikára, a kapzsiságra épül, nem nevezhető bwi újdonságnak, de itt (nem csak itt) inkább az ahogyon lesz a hangsúly. Ahogy ezt celluloidra viszik. Másként, mint az eddig megszoktuk.

A Shanghai röviden egy CBI tiszt (hivatalnok), egy magányos lány, meg egy desi kovi, aka pornófilmes története lesz. Akiket egy baleset hoz majd össze. De míg az egyik pl. gyilkosságot lát benne, a másik már a kormányt okolja, a harmadik a kárigényét nyújtaná be, stb... Innen indul minden. És ez csak a kezdet. Csak, pedig már ez is így hatalmas őrültségnek néz ki. Ott van pl. Emraan a végén ahogy fut a CPU-val kezében. Az konkrétan sírás. Már csak miatta is érdekes lesz a Shanghai, hogy végre a romantic herot levetkőzi és olyat alakít, amit még soha.

Ja és a zenét a Vishal Shekhar szállítja majd mindehhez. Gyönyörű. 

"Every action has a reaction."