A Rockstart már levajaztuk az előző körben, így következhet a hónap másik nagy durranása bwban. Dobpergés.mp3, a Desi Boyz. A pro romance ergo promance az egyik lead actor szavaival élve is rockolni fog. Talán azért, mert nem lesz az a tipikus bwfilm - ahogy mondja. Thinking... Tényleg nem tudom eldönteni, hogy ez most jó vagy rossz. Csak annyi biztos, ettől a kijelentéstől még nem lesz blockbuster a film, főleg ha azt nézzük, ki (India) a célország. De mondok mást. Műfajilag sem könnyű besorolni valahova. Bár ez bwfilm esetében nem akkora baj. Azt írják rá, hogy akció-vígjáték, a wiki ezt dobta legalább is, ahhoz sorolják be, amibe még dráma is vegyül, teszik hozzá máshol. De a színészek közül vannak akik inkább dramedynek titulálják. Ez utóbbi jobban is tetszik, ismerve a storylinet. Ami arról szól, hogy miről?                    

Erről. UKba megy két barát (Akshay Kumar, John Abraham) tanulni, ahol állást kapnak, házasodnak, blablabla, minden a tervszerint jól alakul, amíg be nem üt a krach, és a járdán nem találják magukat. What to do? Felnőnek, elhagyják a gyereket, ami bennük van, magyarán beállnak pole(rúd) táncosoknak, és úgy keresik a kenyerüket tovább. Hív az éj szava. Ennyi. Jól hangzik? Igen, de. De? Egészen addig, amíg a barátokból ellenségek lesznek klisé nem következik be, pedig az is lesz majd benne, úgy hírlik.

Nem tudom, hogy vagytok vele, de ez a történet engem nagyon emlékeztet a 2008-as Dostana-ra, csak ott a rudazás helyett melegtéma volt a középpontban. Nem utolsó dolog, az egyik színész, John Abraham játszott ott is, meg itt is fog, nem mintha olyan jó színész lenne, csak egyezés ürügyén a margóra véstem. Na de szóval emlékeztet, ami most nem is annyira baj, komolyan, mivel a Barátság (dostana ennyit tesz lefordítva) érkezése romkomként üde színfolt volt a számomra - nem csak a bw palettán szétnézve. S azt látva, arra emlékezve, azt hiszem ettől is valami hasonló bravúrt várok el. Amúgy JA tagadja, hogy a Desi Boyz egy Dostana béta, kettő, folytatás satöbbi lenne, már csak a vezértéma sajátossága, kettősége, különbözősége miatt se. Oké, hiszünk neki. Legalább is addig, amíg nem láttuk a saját szemünkkel. 

Kontra lehet a rendező személye. Rohit Dhawan. Aki bár Dahid Dhawan fia, de az első rendezése a DB. Tudja jól, hogy összehasonlítani nem lehet majd apja munkáival, nem is arra törekszik, de azért ha a végén legalább minimum 10%-ban ez sikerülne neki, kvázi minőségben tudná azt nyújtani, mint ő, akkor lenne ezért be happy. Izé, mi is. Habár ez a tízes jobban belegondolva nem annyira jó a filmre nézve, persze más aspektusból meg sok. Lásd debüthez mérten, meg ahhoz, amit idősebb Dhawan eddig pályafutása alatt elért már.

A rúdtánccal kapcsolatban sokat támadták a filmet. Valaki szerint pl másról se szól, csak erről, hogy ilyen táncosok szerepelnek benne és kész. Rohit azonban megcáfolta ezt, arra hivatkozva (mégis csak ő a rendező), hogy bár a történet fontos része, de inkább egy rövid kitérő a szereplők életében, ami befolyásolja majd az életüket, és aminek következményei lesznek később. Kb olyan, mint a munkahely elvesztése a sztoriban. Majd így folytatta: egyszerűen arról van szó, hogy van két férfi, akik arra kényszerülnek, hogy valami számukra bizarr dolgot tegyenek. Vagy, vagy inkább akiket arra kényszerítenek, hogy elszakadva egymástól rájöjjenek a barátság intézményének fontosságára.          

A zenét már felhoztam korábban, csak nem pontoztam alá, olyan 2.5 körül lenne, miután a remixek lehúzzák. De mindenképpen kedvet csinálnak a film elé, nem úgy, mint a Ladies vs Ricky Bahlnál éppen. Nekem olyanok ezek a dalok, hallgatva, amitől elhiszem, hogy a közönség is aktívkodni akar majd rá, denszelni, fütyülni meg ilyenek. Végszóra. Aki meg még ezután se akarja megnézni és nő, az nem tudja hányszohány kockából, izomkötegből marad ki, szólók és szóltam előre. De a férfiak se panaszkodhatnak majd nézés közben, mert Deepika Padukone és Chitrangada Singh hozzák a beauty, az eyecandy adagot, duplán. Bár rúdra nem mennek, kár. A dátum, november 25. Make same noise for the Desi Boyz. A Dragontape meg ide lent összeszedi neked, a promoanyagokat, a trailert, a music launchot, úgy mindent. Iszkolj rá!