Láttuk már azt, hogy milyen (az), amikor it eszközöket - lásd a történetünkben telefonokat többet - kitiltanak egy bwfilm forgatásról. Előveszik a színészeket, a stábtagokat, de az összeset a takarítóig bezárólag és a kezükből kiveszik a technikát, összegyűjtik egy zsákba, elzárják a páncélszekrénybe, hogy onnan a helyszínről egy kép, egy hang, se semmilyen valamire való kontent ne kerüljön ki már a webre idő előtt. A téma szakértője egyértelműen Shirish Kunder lett, ő tudna bővebben mesélni erről, hitelesebben, mert én csak prezentáltam hogyan képzelem el a helyzetet, vagy hogyan ha csinálnám, ha csinálnám. Szerintem jól! Még hogy szerintetek rosszul, nane? Abban azonban egyetérthetünk, hogy kissé paranoid megoldása a dolgoknak, olyan eltúlzott, de hát vannak még mazochista rendezők, oké. Meg vannak, akik nem azok, szerencsére, mi, a rajongok nagy szerencséjére, akik ennek, a korábbi bezárkózó felfogású politikának a szöges ellentettjét képviselik, mint ahogy arra az Ek Main Aur Ekk Tu esetében van is példa. Ami érdekes-ebb. Lássuk.

Arról van szó röviden, hogy a sokak által What Happens in Vegas ripoffként megbélyegzett készülő bw romkom készítői nem elvették - a fentiekkel szemben - a technikát, a színészektől, hanem egyenesen a kezükbe adták. Mégpedig egy/a kamerát, valamilyen szerződésre hivatkozva, azzal a fő céllal, hogy legyenek már kedvesek böfögni egy-két sort a filmről. Magyarán vlogot gyártanak, ami feltöltve állandóan ápdételve lehetőséget biztosít a nézőknek, a fanoknak a bepillantásra a színfalak mögé. Vagy inkább mögébb, messzebb, meg annál is messzebb, mert hát még se lőn(én)ek le előre konkrét jeleneteket vele, inkább csak beszélnek róla. Kvázi. Nem mutatják meg mi történik ott pont ott, hanem mi a háttérben maradunk, nem látunk semmit, sokat, csak hallgatunk. Egyelőre. Persze-persze ez még később változhat.

Oké most lehet mondani rá: tiszta szemfényvesztés, a minekvan kategória abszolút nyertes vállalkozása, de ez nem így van. Én a videt látva egyáltalán nem érzem ezt. S valahol nem is bánom, hogy a filmből egy képkocka sincs rögzítve. Mondok durvábbat. Nem is érdekel mi van a falon vagy az bwüveghegyen túl, mert olyan ügyesen-okosan forog az overacting, hogy azt élvezet nézni. De azt hiszem, a színészek is így lehetnek vele, végre kilépnek a karakterből, hülyülnek egy picikét, miközben a szememben eladják a filmet ezzel. Hétköznapi varázsa is van, olyan két jelenet közti pauzelevezetés, ami nem modoros és nincs benne erőltetettség. Persze fényezik egymást, a filmet, de nem olyan kötelesség-szerűen, mert ezt mondták, vagy mert nem tudnak mi mást mondani alá. Egyszerűen tetszik, ja hogy ez már rég kiderült, mint az ég a vihar után, whatever. Most a második részt hoztam el, nagy kedvenc, a benjamin buttonos meetinges résznél - az addigi mosolygás-nevetés alap után - konkrétan felsírtam. De még ezt is tetézte az, amikor Kareena bejött a képbe, cute. Várom már a következőt, talán sorozat is lesz ebből, Imran Khan vblogjából, aminek csak az elnevezése fáj, miért nem lehet az vlog csókolom?