Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Milkha Akhtar Mehra

Bár nem így terveztem, de akkor legyen ez az első állomása az előttünk álló több részesre tervezett Bhaag Milkha Bhaag posztsorozatnak. Miért is ne. Ez a kezdet. Ahogy a nyilvánosság előtt először jelenik meg a film. Maga a hős Milkha Singh, aki alakítja őt Farhan Ahtar, és a rendező ROM hármasa. Akik aztán beszélnek a projektről, meg arról, amit éppen kérdeztek tőlük. Elmondják többek között, hogy egyáltalán de nem sportfilm lesz a BMB, meg hogy Istennek köszönhető a cast létrejötte, és SEL szerzi a zenét, olyat, amit nem nézni, hanem majd hallani kell. Farhan pedig Farhan, nem hiszem, hogy kihagyja ezt a lehetőséget. Komolyan veszi. Erről is lesz szó majd később, hogy hogyan alakult át az élete e szerep miatt. Aztán a videón még azt láthatjuk, ahogy Milkha és a színész pózol a pályán, meg pluszba a futócipő is gazdát cserél, mindent a szerepért és a filmért elv miatt evör. 

0 Tovább

Ek Tha Tiger képek

A film, amit legalább öt országban vesznek fel. Ezek közül az írországi, törökországi forgatásról volt poszt, még régen, jó pár hónappal ezelőtt. Azóta, a wiki úgy tudja, hogy Irakban és Indiában is lőttek hozzá jeleneteket, most pedig az utolsó állomásához érkezett el az ETT stáb. Ahonnan a képek is származnak. Kubából.

De mit is láthatunk itt, ezeken úgy egész pontosan? Vintage járműveket, egy napszemüveges macsót a kormány mögött és egy sárgába öltözött szépséget, aki kiemelkedik az autóból, miközben a szél tépdesi a dús haját erre meg arra. Kihagytam valamit?

         

0 Tovább

Lesz Shanghai is

Lesz. Nem januárban, nem most, nem a következő hónapban, ahogy arra volt esély, hanem picit később, még a nyáron. Ez az utolsó dátum azt hiszem, amit vele szóba hoztak, tovább már (csak) nem mennek el. Az első kép, és a hétre beígért teaser után legalábbis nem hiszem el, hogy változtatnának a júniusi premieren (a Talaash azért bekavarhat) és akkor végre mindenki láthatja Indiában a Shanghait. Fura azért ez így leírni, de a cím ellenére tényleg semmilyen kapcsolatban nem fog állni ilyen-olyan kínai harcművészetekkel, jetlivel pl. a film, mert kőkemény hindi nyelvű politikai thriller lesz, annak ígérkezik.

Dibakar Banerjee, akit főként arról ismerünk, és ahhoz ért is, hogy kicsi dolgokból csinál valami nagyot, most itt, ezzel eddigi legdrágább filmjét hozta össze. A Khosla Ka Ghosla, az Oye Lucky! Lucky Oye és az LSD (Love Sex Aur Dekha) még ennél is kevesebb apróval lett kipengetve, és hát azokhoz képest elég jól sikerültek, a kritikák szerették. Vagy ha ők nem is, akkor a tömeg biztosan. Erről árulkodnak a jó pontszámok imdb-n mindegyik esetében, még ha erre nem is alapozunk, de viszonyítási pontnak megteszi, ha később kedvet kapnánk ezekhez a darabokhoz.

A Shanghai nem csak a direktor úr, és az ő eddig készített alkotásai miatt tűnik érdekes, ahogy mondani szoktam nem bw hétköznapinak, hanem a színészek miatt is. Akik között ott található a mainstream és az underground (divatos szavak ezek manapság) filmgyár, filmélet, és nem utolsó sorban színészemberek egy-egy kiváló képviselője. Elég csak a képre nézni. Balról az az Abhay Deol feszít, aki olyan filmekben szerepelt korábban, mint a Road, Movieban, a fent említett OLLOban, az MSFUban, a Dev D-ről nem is beszélve, amik hát nincsenek egy súlycsoportban a kereskedelmi, populáris bw filmekkel. Pontosan az olyanokkal, mint amilyenekben jobbról Emraan Hashmi szok lenni. Ő a romantikus hős, a macsó, a szerelmes, ami tipikus zsánere az ilyen moziknak, és valahol egész bwnak. 

És azon felül, hogy nem láthattuk őket eddig így egymás mellett, ellen, egy moziban szerepelni, a mellett a rendező azt ígéri, hogy ehhez pluszba még az új, eddig soha nem látott arcukat fogják majd megmutatni a Shanghaiban. Hááát. Biztosan nem beszélt mellé, amikor ezt mondta, hiszen AD-t bajusszal vagy EH-t, mint nem loverboyként ritkán látni. Rajtuk kívül egyébként Prosenjit és Kalki Koechlin is a cast részét képezi. Több, mint izgalmas ez a négyes, sőt, ha azt vesszük hozzá, hogy KK és AD nem egy filmben játszott már együtt (kiválóan), akkor meg hova tovább nincs miről beszélni. 

Amiről kéne az a sztori. De arról meg kevés hiteles forrás áll a rendelkezésünkre - úgy zsurnalisztásan megasszondva. Említettem fentebb, hogy egy politikai thrillerre van kilátásunk. Valaki keres valakit, valaki fut valaki után, valaki eltűnik és hasonló finomságokra lehet majd számítani. Elnézést, hangosan gondolkodom. Egyes hírforrások szerint amúgy a politikusok és az ő kapzsiságaik körül forog majd minden, ez lesz a történet középpontjában. Amit egy bizonyos Costa Gavras 1969-es Z című film inspirált. Egyelőre ennyi.

Jöjjön a sokat felhozott kép. És várjuk azt a teasert. Meg a nyarat. Ezért. Ezért is.

   

0 Tovább

Forog a Lootera

Mit tudunk eddig erről? Az a Vikramaditya Motwane rendezi, akitől a nagyszerű Udaant (és a Dev D szkriptet köszönhetjük) láthattuk már. S aki nem más, mint az indie bw filmek, a hindi low budget filmek mestere úgy Anurag Kashyap mellett, talán még mögött. De ha ez nem, akkor talán az már csak jelent valamit, hogy első rendezésével azonnal fimfaret nyert. Egy olyan filmmel, amire mindent lehetne rásütni, de hogy bw darab lenne, azt semmiképpen sem. Ez volt az Udaan.  

A Lootera főszereplői között ott lesz a felkapott Sonakshi Sinha. Akit a Dabangg sikere magával ragadott, filmfaret nyert, és csak ebben az évben legalább öt filmben is láthatjuk majd, köztük ebben is. A filmbéli partnere pedig az a Ranveer Singh, akit eddig csak YRF égisz alatt született mozikban csodálhattunk. Végül is, ha ők nem lénnek ő se lenne most itt ahol, de a Lootera már más tészta. Itt nincs és nem is lesz Chopra, talán neki is jobb lesz így. 

A sztori? VM annyit elrepesgetett, hogy az 50-es (70-es) évekbe megyünk vissza időben, Bengáliába, Kasmírba. Ott is forgatták az egész filmet, ha minden igaz. Sokak szerint valami szerelmi történetre van kilátás, s bár a producerek inkább csak egy egyedülálló és mókás mesének titulálták a darabot, végül csak kiderült, hogy egy O' Henry klasszikuson fog alapulni. Az utolsó levél történetéhez nyúl, aminek az első felét bw ízekre szedik, kiegészítik, a második felét azonban meghagyják úgy ahogy az le vagyon írva. Érdekes vállalkozás. 

És ha még ezek után se érdekelne senkit a Lootera, akkor mondok még egy nevet. Amit Trivedi. Bw egyik legígéretesebb zeneszerzőjére sem random esett ám a választás. Hiszen az Udaan és a Dev D dalait is egytől-egyig ő szerezte. A sikerpáros tehát újra együtt. Mi fog ebből oszt kisülni?

Hááát. Nagyon messze van még a október. Amikor is bemutatják a Looterat. Bár az év elején még arról lehetett olvasni, hogy ilyen-olyan hógondok miatt csúszik minden, de azóta semmi komolyabb, rosszabb hír nem érkezett. Sőt. Pl a minap már egy kép is felkerült a forgatásról. Nagyon várjuk.    

update: közben kikerült plusz egy kép is, ahol Ranveer Purulián szórakoztatja a tömeget (a BBB zenéire táncolt) a forgatások után.

0 Tovább

Dil Mera Muft Ka

A teasert akartam hozni, de közbe meg megérkezett hozzá a teljes videó is. Amit már csak azért is érdemes megnézni, mert Kareena Kapoor mujra stílusban táncol végig sokadmagával. Hogy mit? 

A mujra táncforma (a művészi és erotikus tánc ötvözete), történetének kezdete, gyökerei pedig valahova a mogulokhoz, akörüli időhőz, korszakhoz nyúlnak vissza. Ma leginkább rendezvényeken: esküvőkön, születésnapokon vagy legénybúcsúkon találkozhatunk vele.

Főként azokban az országokban él még, ahol a mogul kultúra elterjedt, és jelen van napjainkig. Mint pl. Pakisztánban, vagy kisebb mértékben Bangladesben és Indiában.

Szerencsére tudunk a filmes megnyilvánulásáról is beszélni. Láttunk már ilyet korábban a Devdasban és az Umrao Jaanban is. Ott Aishwarya Rai táncolta. Most meg az Agent Vinodban Bebo használja a kezét és a lábát nagyon gyakran & intenzíven, ahogy azt a mujra megköveteli. Bár sokak szerint nem olyan jól és ügyesen, mint azt Rai csinálta, de nekünk így is tetszik. Csak (b)áumulunk rajta, az egészen, elejétől a végéig. Pritam meg... tud mást is a dal ripoffokon, remakeken kívül.

 

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

2012.02.17.
2012.02.16.
2012.02.11.

Utolsó kommentek