Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Item Number: Dhating Naach

Olvastam olyat, aki fideszes magabiztossággal azt merte állítani, hogy idén ez a legjobb item song. És tényleg? Tényleg. Tényleg? Nem. Hát nesztek.

Csapjunk is a közepébe mindjárt.

Mert azt magam sem vitatom, kétségtelenül van benne valami szemtelenség, ami csak ellopkodja a tekinteteket, és elnyeri végül az inkább igen, mint nemtetszésünket is, de ánblok azért hagy maga után némi kivetnivalót ez a tételdarab.

A Dhating Naach névre hallgat, és - amúgy a Phata Poster Nikla Hero c. film egyezményesített tétele - amilyen faékegyszerű, olyan átlagos. A fő főbetegsége az az, hogy semmi kisugárzása nincs. Sehol egy plusznyi plusz, hogy ebből valami több lehetne, igazán kiemelkedő az évben. Vagy egy olyan pillanat, amiért megérné gifkatalógust gyártani. None. Csak van, csak elmegy szódával.

És ilyenkor hiába jó a koreo', jó a helyszín - aminél többet butaság lenne elvárni manapság ettől az intézménytől, de még Pritam sem végzett rossz munkát - mert fasorba sincs egy Jadoo Ki Jhappival, ami tényleg etalon lett.

És amíg ott 'Zsáklin' nagyon tud érvényesülni (egy Prahu Deva mellett), ahogy megmutatja magát, mint a szegények Katrina Kaifja, addig itt Nargis Fakhri egyáltalán örülhet, hogy nem mást választottak helyette. Kis túlzással majdnem leimitálja Sunny Leonet, persze táncban, és bár durva, de ha nem lenne, akkor se vennénk észre. Ja, hogy valami nő is táncol benne?

Szerencsére van egy akkora tényezője a Dhating Naachnak, ami csak maga mellé állít. Ez pedig az item numberek védőangyala, Nargis megmentő hadművelet sikerkovácsa Shahid Kapoor, aki oneman show lerendezi az egész haddelhaddot elejétől a végéig, ahogy azt még tanítani se tanítják. Na ő már hiányozna, és fájna, ha nem lenne itt. Még úgy is, hogy amúgy se fogom gyakran nem hogy szemeim, lelki szemeim előtt látni ezt az item numbert. De így legalább vele általa, az esélye megmaradt, hogy a filmben, azt látva, ne csukjuk be a szemünket, fogjuk be a füleinket, tekerjük át, mintha nem is lenne benne ez. Ez. Ez itt ni.      

0 Tovább

Main Chandigarh Di Star

Nem is az a fontos, hogy miért is került elém most ez a majd két éves item number, hanem az, hogy régen tényleg minden jobb volt. Maguk az item numberek is. Jó példa erre az itt látható Main Chandigarh Di Star (Bbudha Hoga Terra Baap című filmből), ami akkor 2011-ben az év végi listánkon nem szerepelt a legjobbak (to10) között. Ami egyrészt szomorú, hogy nem fért be, kiszorult onnan, de másrészt mutatja azt, milyen erős is volt akkor ez a tétel-mezőny. Hiszen gondoljunk bele, hogy EZ nem volt elitdarab, hol él a világ? Idén bankot robbantana, senki se tudna ráemelni, túllicitálni, nagyon elverné a többieket. Az item girl Raveena Tandon istennő (gifgyanús 0:33-0:45), a dal óóóóó és óóóóó, viszont még így is tapad-ragad levakarhatatlan a nyelvedről, a látottakat meg körbeöleli egy kis echte punjabérzés, ami mostanság pont hogy eléggé kiveszett ebből az intézményből, miközben halljuk-látjuk máshol nagyon is jelen van bwban. Hiánycikk, nagyon jó volt újra látni, dákdédákdédákdé.

0 Tovább

Pinky

Lehet Priyanka szép, hotter than tropic, meg minden, de a Zanjeer dalbetét promója ettől még nagy kaki, kukába való kacatbizsu.

Eszméletlen is tényleg, ha már itt vagyunk, hogy a színésznő is mennyire szélsőséges, már ami a szerepeit, meg a filmválasztásait illeti. A Barfi után, a Mary Kom előtt ez pont nem kéne, kellett volna. Nincs is semmi jó érzésem ezzel a mozival kapcsolatban, egyedül RCT az, aki eladja. És aki miatt remélem, nem vallanak szégyent, meg hoznak is egyúttal a régire, az eredeti klasszikusra, ahol még Big B tolta fel a fejére a rendőrsapit. 

Ezt pedig meg ne lássam még egyszer, vallatni lehetne vele. Olyan, mint valami önjelölt item numberezés. Amivel Priyanka idén már egyszer a Bablival vagy mivel a SAW-ban már befürdött. És azt hittük vége már, de nem. Olcsó, tesco gazdaságos, nulla koreográfiával, és az se ad hozzá, hogy végülis nem item song (a legjobb tudomásom szerint), csak egy mezei dalbetét, a rosszabbik fajtából.

UPDATE: közben kiderült, hogy nem csak item numbernek tűnt, hanem az is. Így pláne fáj(ó) minden egyes képkockája, hogy Priyanka ezt is bevállalta, amikor már elsőre sem ment neki.  

Na már most ha jót akartok a magatoknak, ebbe a melegbe, inkább szkippeljétek, felejtsétek el, mintha meg ez meg se történt volna. Kapcsoljatok is tovább, meg pörgessetek vissza a Mumbai Ke Herora, abban ugyanis nincs hiba. Ja és a végén egy kérdés: mi a fészkes fene van veled PeeCee? Elvitte az eszed az énekesi karrier? Ettől azért lehet félni, meg lehetett is. Hogy egyik a másik kárára fog túllicitálni, és valamelyiket be kell áldozni majd. Rerméljük a jövő évi Mary Komra már újra azt a Priyankat látjuk, akit akarunk és szeretnénk. Bár jut eszembe, ott van még a Krrish 3, de az megint egy másik tészta, arról is van és lesz mit mesélni, csupa nem szépet.  

0 Tovább

Jadoo Ki Jhappi teaser

Mondanék nemet, de nem tudok ennek az item numbernek. Mégis Jacqueline Fernandez lesz az item girl benne, meg társat is kap maga mellé Prabhudeva személyében. De azért elfogult sem vagyok, legfeljebb optimista. És hiszem azt, reménykedek, hogy a sok kacat után végre látunk egy minőségi intézményi tételt is az idén, amit bátran lehez nézni és hallgatni egyaránt. *crossed fingers* 

0 Tovább

Ghagra

Lassan már nem kell (nem lehet) fennakadni azon, hogy ahány bw filmzenei korong, annyi rosszul sült el item song. Megszámlálhatatlan ezek száma, és már idejét se tudom mikor volt egy olyan, amit igazán lehehetett élvezni, mert élvezetes volt. Amit a fülünk se bánta, hát még a szemünk (tudom önismétlés). De remélhetőleg, minden vágyunk és jókívánságunk szerint egyszer csak megáll az évek óta tartó lejtmenet, és újjászületik ez az intézmény is, mert ráférne azt mondom. 

Na de addig is, itt a következő a sorban, a YJHD-hoz készített Ghagra, amiben az item girl nem akárki, hanem Madhuri Dixit. Ami nemcsak első de sokadik hallásra, látásra is igazi csemege, olyan, hogy az ember a nevét is elfelejti, hisz erre is mióta vár(t)unk már. És ilyenkor jön az elő, hogy az ember mégis máshogyan kattint rá, nézi más szemmel, mint egy ikszedik Mallika, Katrina, Kareena és a többi tételt általában. Ezért talán még titkon többet is remél, fűszeresebbet, szórakoztatóbbat, danszosabbat.

Végülis majdnem sikerült neki(k). Azt azért nem állítom, hogy csak egy picin meg egy hajszálon múlt az, hogy most nem hűdejó item songról beszélek, de igaz ami igaz a Ghagra az idén azok közé sorolható, ami vállaható és talán érdemes is volt időt, pénzt, energiát tenni bele mindenhonnan. Mert Madhuri jól táncol (nem volt kérdés), a rámenős, beképelt Ranbir is partner ebben. A kémia inkább megvan mint nincs közöttük, a desi környezet adja magát, a dal meg okés. Bár ez utóbbinál azt érzem, hogy kihagyott ziccer, ami jelentősen elvesz az élményfaktorból. Ami a látvánnyal együtt még elmegy, de külön már nemigen.

Szumma. Soha rosszabbat ennél. Jobb azért jöhetne. Kultikus nem is lesz, de legalább öröm lesz nézni a filmben, hogy már ilyen is van.   

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek