Bárki kérdezi, hogy mit csinált idén bw, hát nem babbal gurigázott. Csak szórta és szórta a jobbnál szebb dalokat, filmeket, meg filmeket és dalokat. Tényleg na, kritikus is legyen a talpán, aki azt merészeli állítani ezek láttán, hogy az indiai filmművészet bw térfelén csak jojoztak éjjel-nappal, és maszalákát forgattak megállás nélkül, mikor éppen nem volt más.

Mert volt, és ennek meg is lett a böjtje, a hatása, mindenki olyan lépést tett a sakktáblán, amire korábban nemigen volt példa. Aamir Khan Dhoomba igazolt, Salman filmet se mert forgatni, Sharukh shettystyleba ment le, míg Ranbir sokkolt, hogy tessék-lássék felnőtt és a Kapooroké a jövő. 

Viszont mielőtt éjfélt üt az óra és nagyon beleásnánk magukat a szaftos részletgombolyakokba, esetleg nyitnánk a pezsgős üveget ideje korán, amivel leöblítenénk a pár napos szaloncukor savas maradványait a gyomrunkban, azért menjen csak BOB-ra a játék. Legyen mondjuk ez a két nap, az utolsó kettő az évből, és szóljon arról, hogy bw megcsinálta, tudott olyat, amivel, amiért most megéri, megérdemli foglalkozni, hogy idáig jutott idén, 2013-ban, szorosan 2012 után, de még egy paraszthajszálnyival 2014 előtt.

Mit is mondhatnánk előjáróban dióhéjban? Nos igen, hozta a formáját, jó szokását, idegesítő sallangjait, modorosságát, meglepetéseit, mindazt, ami nélkül bw nem bw. Ez áll jól neki, ezért szeretjük, akár még rossz időkben is vele vagyunk #fingerscrossed. De a most következő listaáradat, ami a blogra zúdul majd, meg rám, meg rátok, nem a rosszról emlékezik meg, hogyan is. Emeljük ki azokat, a legjobbakat, akik rászolgáltak, vitték valamire, és NEM elsősorban crore alapon, mert csak az a fontos (amúgy mahára de).   

A BOB (Best of Bollywood) pont azért királyság, mert itt mindenki, és mindenki előtt nyitva áll az ajtó, lehet jönni, megmutatni mi van. Ami nincs, az senkit nem hat meg.

Ilyenkor még a kedvencek is háttérbe szorulnak, az elfogulatlanság veszi kezdetét, és a minőségből is csak a minőség számít, persze erősen szubjektíven és személyre szabottan. Aki meg él vele, és érdekli, hogy mégis milyen volt ez az év bwban, zenei, item number, film, poszter, színész meg minden - szempontból, na az ne gyakran bóbiskoljon el innen, mert amikor éppen kontent lesz, attól el lehet csábulni majd és akkor még szépen fogalmaztam.

Szóval iszkoljatok. Még 2 nap. És 8 fejezet. Ennyi csak. Holnap kezdünk.