Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

IIFA Awards 2012 - start

Az egyik legrangosabb, legnagyobb indiai díjkiosztót, az IIFA-t (a tizenharmadikat) rendezik meg a víkenden, mégpedig Szingapúrban.

A jelöltekről írtunk, azóta pedig már nyertesekről is tudunk beszámolni. A ún. népszerű kategóriával (ahol a közönség szavazatai számítanak) ellentétben ugyanis a szakma már odaítélte a szerintük legjobb sminkes, koreográfia, operatőr, vágó, akciórendező, látvány, vizuális effektek, kosztüm, dialog, hangmérnök (van még több is) kategória díjait. És ezt még nyilvánosságra is hozta. Győztesek tehát már győztesek, vannak, de a díjaikat ugyanúgy megkapják ott a gálán, csak ők már úgy mennek oda, hogy tudják nyertek.

Egyébként amit tudunk az idei IIFA-ról. Az az, hogy Shahid és Farhan fog hostolni, lesznek majd co-hostok is, és persze performanszok. Fellép az est folyamán: PC, Shahid Kapoor, Sonakshi Sinha, Bipasha Basu és Ranbir Kapoor is. Meg sokan mások.

A hivatalos honlapon végig lehet szambázni, hogy éppen mi történik. Az opening ceremony ezek szerint - videk is alátámasztják - megvolt már, és ahogy említettem világpremierben érkezik még ma, éppen most a Shanghai. De jó is lenne ott lenni, eh. A gálára vasárnap este kerül sor (bár az az idő nem ez az idő), hozzáteszem akkor ott, amit ha minden igaz nem közvetít senki és semmi élőben. De komolyan cáfoljatok rám.

Erről ennyit. Legközelebb már a további győztesekkel és magával a 'sóval' jelentkezünk. Hajrá midnenkinek, de a ZNMD-nak főként. 

0 Tovább

És aki az idei IIFA házigazdája lesz...

Az nem Boman Irani vagy Riteish Deshmukh, hanem Shahid Kapoor. Éljen. Személy szerint nagyon örülök neki, persze azért meg is lepődtem, hogy leváltják az előbb említett amúgy együtt egész jól működő párost. Még akkor is, ha pletykáltak róla, hogy ez fog történni majd. De most már biztosan hivatalos. Az IIFA sajtóközleményében írta, amiben még azt is megtudhatjuk, hogy fellépőként részt vett már két korábbi gálájukon is, viszont most először lesz házigazda náluk a bw színész. Akinek jelen állás szerint nincs társa még, talán nem is lesz, de azt ígérik, hogy az este során - a többi awardshoz hasonlóan - segítik majd a munkáját, és egyben színesítik a showt más sztár/celebhostok is.    

0 Tovább

IIFA Awards 2012 - a jelöltek

A Filmfare mellett legrangosabbnak tartott gálát, díjkiosztót ez évben ugye Szingapúrban tartják meg, június 7 és 9 között. Ezt tudtuk, de most már a jelöltek nevei is megvannak, páblikosak. Nézzük akkor hát.

Igazán nagy meglepetések első blikkre nincsenek. A ZNMD (14 db) és a TDP (13 db) zsákolta be a legtöbb és köztük a legfontosabb nominációkat, ahogy eddig is már az awardsokon. Szóval, eléggé elképzelhetetlen, hogy ne e kettő közül kerüljön ki majd az este nagy nyertese, aki mindent visz. Mi innen a fotelből azért nagyon drukkolunk, hogy ez végül az Akhtar bro-k műve legyen.  

A Rockstart valahol sajnálom, mert jobb mint egy TDP, de ez utóbbi tolják inkább nagyon, bár érthető, nem megyek szembe vele. Csak kár, hogy benne mindig a zenét látják, AR Rahmannal kötik össze és ennyi. Amikor bizony Imtiaz Ali is ott van, a rendező, akinek sokat köszönhet bw (és persze viszont igaz) meg Ranbir Kapoor ugye.   

A lista érdekessége, a csemegéje. Ami mulatságos mint sem meglepő. Hát a Bodyguard esete, hogy egyáltalán jelölve lett. Aha. Rendben van. Picinagy szájhúzás részemről. Betudjuk annak, hogy Salman Khannal egy újabb sztár goes to Singapur, hátha sokan szeretik=piaci rés, és nem is kell otthon maradnia speciel. Inkább ennek szól ez, mint a filmnek, mert amúgy nemár.   

Mi van még? A szavazás persze. Ugyanis a bw közönség, a nézők a világ minden tájáról szavazhatnak a jelöltekre, azaz ők (MI) dönthetnek a fontosabb kategóriákban (ahol nem ott a szakma ítél oda). Hogy hogyan? Az IIFA hivatalos honlapján lehet savazni a kedvencekre egy e-mail cím megadása ellenében. Tök free tényleg. Én már le is adtam azonnal a voksaimat. Hajrá nekik, azoknak. És remélem is, hogy közülük kerülnek ki majd a nyertesek. Talán egy későbbi posztban el is ejtem mikre mentem vote alatt.

Végül pedig még álljon itt egy részlet a jelöltekből, a többi meg úgyis ott a honlapon.

BEST PICTURE 
1. Bodyguard – Alvira Agnihotri, Atul Agnihotri & Reliance Entertainment 
2. No One Killed Jessica – Ronnie Screwvala 
3. Rockstar – Dhillin Mehta 
4. The Dirty Picture – Shobha Kapoor & Ekta Kapoor 
5. Zindagi Na Milegi Dobara – Ritesh Sidhwani & Farhan Akhtar

PERFORMANCE IN A LEADING ROLE (FEMALE) 
1. Priyanka Chopra – 7 Khoon Maaf 
2. Kareena Kapoor – Bodyguard 
3. Mahie Gill – Saheb Biwi Aur Gangster 
4. Kangna Ranaut – Tanu Weds Manu 
5. Vidya Balan – The Dirty Picture

PERFORMANCE IN A SUPPORTING ROLE (MALE) 
1. Abhay Deol – Zindagi Na Milegi Dobara 
2. Randeep Hooda – Saheb Biwi Aur Gangster 
3. Naseeruddin Shah – The Dirty Picture 
4. Emraan Hashmi – The Dirty Picture 
5. Farhan Akhtar – Zindagi Na Milegi Dobara

PERFORMANCE IN A SUPPORTING ROLE (FEMALE) 
1. Divya Dutta – Stanley Ka Dabba 
2. Parineeti Chopra – Ladies V/S Ricky Bahl 
3. Sonali Kulkarni – Singham 
4. Swara Bhaskar – Tanu Weds Manu 
5. Kalki Koechlin – Zindagi Na Milegi Dobara

PERFORMANCE IN A COMIC ROLE 
1. Paresh Rawal – Ready 
2. Riteish Deshmukh – Double Dhamaal 
3. Divyendu Sharma – Pyaar Ka Punchnama 
4. Pitobash – Shor In The City 
5. Deepak Dobriyal – Tanu Weds Manu

BEST PERFORMANCE IN A NEGATIVE ROLE 
1. Irrfan Khan – 7 Khoon Maaf 
2. Boman Irani – Don 2 
3. Vidyut Jammwal – Force 
4. Prakash Raj – Singham 
5. Naseeruddin Shah – The Dirty Picture

MUSIC DIRECTION 
1. Vishal Bhardwaj – 7 Khoon Maaf 
2. Sohail Sen – Mere Brother Ki Dulhan 
3. Visshal – Shekhar – Ra.One 
4. Shankar – Ehsaan – Loy – Zindagi Na Milegi Dobara

0 Tovább

A 13. IIFA helyszíne: Szingapúr

A minden évben megrendezett, Filmfare után legnagyobbnak, legtekintélyesebbnek, legrangosabbnak számító díkiosztó az International Indian Film Academy, röviden csak IIFA az idén a tegnapi hivatalos bejelentés után (pletykáltak róla már) már biztosan Szingapúrban hostol. Nyolc vagy kilenc évvel ezelőtt már járt ott bw, e gála keretében, és most visszatér. Csak emlékeztetőül a múlt évben Kanadában, Torontóban zajlott le mindez. Akkor az NRIk, az ott élő jelentősebb számű indiai populáció miatt számított fontos és jó választásnak a helyszín. Azt most igazán nem tudom, hogy Malajzia, azon belül is Szingapúr esetében ez mennyire igaz, de nagy showt ígérnek a szervezők. Nem utolsó sorban kiváló alkalom, lehetőség a népszerűsítésre, és a két ország, nemzet közötti kapcsolatok szorosabb tételére.

Ami fontos még az időpont. Június 7-8-9 vikendjén rendezik meg az IIFA-t, akkor megy bw Szingapúrba, de előtte valamikor még nyilvánosságra hozzák a jelölteket is.

0 Tovább

Az 57. Filmfare Awards - a show

Az eventre még január végén került sor. Akkor írtunk a nyertesekről, akik azóta már a címlapon is visszaköszönnek ugye. De most még mindezek mellé a show is megtekinthető. Ami az igazat megvallva, úgy egy-két hete már napvilágot látott, csak a sok bwhír mellett egyszerűen elfelejtődött. Nem azért, mert annyira rossz lett volna, de kegyetlen jó se. Gondolkodom, és tudom is mi hiányzott. Még-még és még performansz! Abból többet és jobbat is el tudtam volna viselni Shah "5078319. alkalommal vagyok host" Rukh Khan nézegetése és hallgatása helyett. Remélem jövőre új arcokat találnak már. A shownak is jót tenne, azt hiszem. A véleményemet meg egyszer már ide lekarcoltam, és tartom. Most jöjjön a show első 12 perce, na meg a többi tucat, ha rákattantál volna. 


57th Idea Filmfare Awards Main Event 19th... by shows2019

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek