Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Shah Rukh Khan performansza az idei Zee Cinen

Már a belépője is magáért beszél. De az, ahogy Deepika odapaskol Ranbirnak (1:07), hogy menjél már hátra én is látni akarom, még többet elmond arról, hogy ezt tényleg nem lehet kihagyni semmi pénzért, erre mindenki kiváncsi, hiába lerágott csont már Srk sokak szerint. Mert de nem.

Aztán a folytatás se igen vesz vissza. Miazhogy. Annyit elárulok, hogy Srk nem marad egyedül a színpadon, jön Karisma, jön Anushka, jön Katrina. És a végére az is kiderül, hogy ez bizony több volt, mint egy produkció. Szép. Nem is találok már szavakat.   

0 Tovább

58. Filmfare jelöltek

Még a mai nap folyamán kiderül az is, hogy 2012-ben kiket láttak, találtak legjobbnak bwban, a Filmfarenel, 58. alkalommal. A Zee és a Colors már megtette téteit, és ha azok jelöltjeit összevetjük ezzel itt, akkor nagy difi nem tapasztalható, ami nem feltétlenül baj. Vannak bőven meglepetések, nagy vesztesek (Aamir Khan?), mint mindig, de ilyen ez a popszakma. Alant és tovább a jelöltek teljes listája pihen, amiket azért a magunk sajátos módján kiértékelünk pár szóban, majd meg is mondjuk kit szeretnék (dőlt), ha a végén ő lenne az aki mindent visz, meg azt is, hogy ki az, aki tényleg viheti(sárgával).      

Best Film
Barfi!
English Vinglish
Gangs Of Wasseypur
Kahaani
Vicky Donor

Ez így eléggé khantalan lett, de nem is baj. Amondó vagyok, se a JTHJ és se az ETT nem érdemelt itt jelölést. Kakukktojások azért vannak. A GOW vagy a Vicky Donor beválasztása is meglepetés, ahogy a Paan Singh Tomar nélkülözése is. Az előbb említett kettős indul a legkevesebb eséllyel ebben a kategóriában, fakt, a másik három közül meg bármelyik győz, annak csak örülni lehet. De sanszos, hogy a Barfi viszi, akkor is, ha az én szívem inkább a Kahaani felé húz.    

Best Director
Anurag Basu - Barfi! 
Anurag Kashyap - Gangs Of Wasseypur
Gauri Shinde - English Vinglish
Shoojit Sircar - Vicky Donor
Sujoy Gosh – Kahaani

A legjobb filmek esetében említett szólepedő erre is ugyanúgy ráhúzható. Talán ez az egyik olyan kategória, aminél sokat nem is kell a Filmfarenel gondolkodniuk, mikor gondolkodnak rajta, hogy ki is legyen benne az elitbe. De ezzel sincs semmi baj, azt hiszem. A két kategória simán lehet egy.  Az már inkább lehet érdekes, ha az egyiknél ez, a másiknál az nyer. De ahogy fentebb itt is a Kahaanit meg Sujoy Gosht lenne jó látni a végén, mint no1. Hiszen mégis mást csinált, mint Basu, aki csak jórészt schmittelte a régi hollywoodi filmeket, persze azt zseniálisan, tegyük hozzá.    

Best Actor In A Leading Role (Male)
Hrithik Roshan – Agneepath
Irrfan Khan - Paan Singh Tomar
Manoj Bajpayee - Gangs Of Wasseypur
Ranbir Kapoor - Barfi!
Salman Khan – Dabangg 2
Sharukh Khan – Jab Tak Hai Jaan

Nem tudom, lehet mindig hatos volt ez a mezőny, de akkor is fura, hogy csak azért is kitolják 5-ről, mert valakinek nem esne jól. Vagy lehet nincs igazam. Abban viszont mindannyian egyetérthetünk, hogy eza match két ember között dőlhet el, ha van igazság. Az egyik Hrithik lenne, a másik Ranbir Kapoor. Ez utóbbi meg kapja is meg. Ellene szól, hogy tavaly is nyert, viszont konkrétan nem hinnénk a szemünknek, ha végül mégse az övé lenne a díj. A Khanok csak angyalok, soso. Aki még nevető harmadikként a mellékvágányon beelőzhet az Irrfan Khan lehet, akinek PST játékától majd az összes kritikus bugyija nedves lett. De akkor is van egy név.  

Best Actor In A Leading Role (Female)
Deepika Padukone - Cocktail
Kareena Kapoor – Heroine
Parineeti Chopra – Ishaqzaade
Priyanka Chopra – Barfi! 
Sridevi - English Vinglish
Vidya Balan - Kahaani

Sridevi visszatért. De jól is tette. Meg nem is. Hiszen Vidya Balan és Priyanka Chopra személyében olyan vetélytársakat kapott, akikről simán el tudjuk képzelni, hogy majd hazavihetik magukkal ezt a kategória díját, helyette. Ez is háromesélyes. Viszont, ahogy a férifaknál Ranbir, itt is Sridevi győzelme jelentené - szerintünk- a legoptimálisabb, nézőbarátabb választást. Az más kérdés, hogy Priyanka Chopra talán élete egyik legjobb alakítása mellett a Filmfare sok, lehet, elmenni szó és díj nélkül. Ja és hova tűnt Katrina Kaif, haha?   

Best Actor In A Supporting Role (Male)
Akshay Kumar – OMG Oh My God!
Annu Kapoor - Vicky Donor
Emraan Hashmi - Shanghai
Nawazuddin Siddiqui – Talaash
Rishi Kapoor – Agneepath

Emraan Hashmi! Még egyszer leírom, meg még lassan is mondom, hogy megértsd: Emraan Hashmi. Nem tudom mikor volt utoljára jelölve itt, FF-n, de hogy nem tegnap az is biztos. Talán az OuatiM-mal még korábban, ha emlékeim nem csaltak meg. De a lényeg, hogy engem azért meglepett, mégha teljesen jogosnaj is érzem a jelölését. Persze eljönni nem fog, vagy nem is szokott. Bár minek, megkapni aligha fogja. A fő esélyesek közé nem ő tartozik, hanem Nawazuddin Siddiqui és Rishi Kapoor. Nawazuddin Siddiquit azért a Kahaani miatt is érdemelt volna egyet, de akkor ha azért nem, ezért mindenképpen legyen a legjobb mellék. És valamiért az az érzésem, hogy a FF-nek is ez az érzése.  

Best Actor In A Supporting Role (Female)
Anushka Sharma – Jab Tak Hai Jaan
Huma Qureshi - Gangs Of Wasseypur
Ileana D’Cruz – Barfi! 
Rani Mukerji – Talaash
Richa Chadda - Gangs Of Wasseypur

Ahova Diana Penty is befért volna. Itt jön ki az, hogy mennyire tolták a GOW-ot. Talán már túlságosan is, miközbe a többi díjátadónál ennyire nem volt jellemző. De hát whatever, mert a két mellék leányzónak nulla darab sansza van, olyan színésznők (meg alakításaik) mellett, mint Anushka Sharma, Ileana D' Cruz vagy Rani Mukherji. Most jelen pillanatban Anushka Sharma győzelmére fogadnék, ami nem lenne ellenemre, de valahol sokkal jobban nézne ki a díj Ileana kezében, aki már most színésznőbb a szépséges, de egyszerepes, manírral teli Anushkanal. És akkor még ott van Rani, a kedvenc Ranink. Akit mindig jó látni, itt is.  

Best Music Director
Amit Trivedi - Ishaqzaade
Pritam - Barfi! 
Pritam - Cocktail
Sneha Khanwalkar - Gangs Of Wasseypur
Vishal – Shekhar – Student Of The Year

AR Rahman és semmi. Nagyon féltem, hogy a név miatt megkapja más kárára, de azért a Filmfare is látta, hallotta, amit én is. Vagy amit nem. A Rockstarert úgyis sokat tett, teljesen jogos is volt a díjazása még tavaly, de idén Pritam a 765491. készített bw soundtrack között csak csinált valami igazán klasszikusat is. Nem csak copypastelt, talán még saját fejből is dolgozott. Ennek lehet és hiszem azt lesz is eredménye az, hogy ma megkapja a legjobb zenei rendező díját a a Barfiért. Vagy nem is, a Cocktailért. Mindegy, valamelyikért. A Vishal-Shekhar még lehet az ellenfele, de ne vicceljünk.  

Best Lyrics
Amitabh Bhattacharya – Abhi mujh mein kahin - (Agneepath)
Gulzar – Challa - (Jab Tak Hai Jaan)

Gulzar – Saans - (Jab Tak Hai Jaan)

Javed Akhtar – Jee le zara – (Talaash)
Sawanand Krkire – Aashiyan – (Barfi!)

Ha a JTHJ máshol nem is zenében azért megszedheti magát díjakkal. Ami annak tükrében érdekes, hogy AR Rahman pont hogy még nominálva se lett a legjobb zenei rendezők között. De hát ez két külön világ. Attól, hogy a zene nem jó, a dalszöveg meg az énekes igen. Méjbi. Vagyis ezek szerint mindenképpen. Gulzar kettővel indul a végső harcba a legjobb dalszövegeknél. Benne van, hogy az egyiket, egyikért  el is veszi, de nekem, ebben az évben, Javed Akhtar Jee le Zaaraja sokkal többnek, szebbnek tűnik. És az üzenete, a mondanivalója is  nemegyfilléres.

Best Playback Singer (Male)
Ayushmann Khurrana – Pani da rang – (Vicky Donor)
Mohit Chauhan – Ala Barfi – (Barfi!)
Nikhil Paul George – Main kya karoon – (Barfi!) 
Rabbi – Challa - (Jab Tak Hai Jaan)
Sonu Nigam – Abhi mujh mein kahin - (Agneepath) 

Lehet bárki. Ez az a kategória. Mindegyikről elhiszem, hogy a legjobb, mert tett is azért, hogy az legyen. Igazából senkiért se tudnék sírni, ha éppen nem ő kapná meg. Persze az egyértelmű, hogy Ayushmann Khurrana sikerének ölünénk a legjobban. Én lennék a legelső, aki nekiadnám. De ez nem ilyen egyszerű, ugye Filmfare. Ilyen nevek mellett. Sonu Nigam nagy esélyes, Rabbi új és friss hang, míg Pál Györgyünk, és Mohit Chauhan is maradandót alkotott a Barfi zenékben, dalokkal. Tuti mellélövök majd. 

Best Playback Singer (Female)
Kavita Seth – Tumhi ho bandhu - (Cocktail)
Neeti Mohan – Jiya re - (Jab Tak Hai Jaan)
Shalmali Kholgade – Pareshaan – (Ishaqzaade)
Shreya Ghoshal – Saans - (Jab Tak Hai Jaan)
Shreya Ghoshal – Chikni Chameli – (Agneepath)

Kavita Seth, Kavita Seth, Kavita Seth. Itt nem kertelek, nem tartozkodom, számomra ő a NŐ, 2012-ben a legjobb plébek énekesnő. Imádom Shreyat, a Chikni Chamelit, de ha nyerhet, akkor itt a Saansal fogja megtenni és van egy olyan sanda gyanúm meg is teszi majd. Pedig-pedig. A további nevezettek között ott van a Jiya re Neeti Mohannal, aki abszolút esélyes szintén. Egyedül csak Shalmali Kholgade neve a feketebárány. Nagyon szépen énekli a Pareeshant, anno az új Shreyanak becéztük, de a jelölésnél többre aligha futja, most. Bár tényleg ne legyen igazam, és lepjen meg az FF.

0 Tovább

Aztán a 19. Colors Screen nyertesei

A Colors mindig az arany középút. A Zee meg a Filmfare között van valahol a helye. A kis filmekre talán ő figyel a legjobban meg a legérdekesebb nyertesek névsorát is neki lehet köszönni évről-évre. Itt mindig van esély valami másra. Pölö egy Filmfare sokkal kiszámíthatóbb, a Zeeről ne is beszéljünk. Jelentem most is volt csoda. Elég csak a legjobb filmmel kezdeni. Sehol Kahaani, Barfi, EV, hanem ott a Paan Singh Tomar Irrfan Khannal. Sokan szeretik, a kritika is dicsérte, jó választásnak tűnik, ha nem is legjobbnak. Bár ha a Filmfare jelöltetket nézzük ebben a kategóriában, ahol simán csak lapátra lett téve a PST, nincs ott a legjobb ötben, akkor valahol megérdemli, hogy itt nyert valamit magának. A legjobb férfinél azonban elzeecinezték picit. Hirtelen gondolom nem tudtak dönteni a legjobb film után, mert mégis Irrfan ott van legyen itt is, de Ranbir Kapoort meg kihagyni vicc kategória. A legjobb női mellék ugyancsak kinder meglepetés. Talán maga Dolly Ahluwalia se hitte el. A promosing kategória so true, de Javed Akhtarnak ezért a dalszövegért nem adtam volna semmit, másikért már igen. Amúgy ez is korrekt lista, és az tetszik benne, hogy azért nem ültek fel az Ek tha Tiger sikerének, vagy éppen a JTHJ-t nem kezdték el ajnározni, mert Yas Chopra.

0 Tovább

A 13. Zee Cine nyertesei

A hagyományoknak megfelelően idén is a Zee tévé kezdte el a díjszezont. Már 13. alkalommal. Talán erős és túlzás azt mondani, de sokak szerint a legkevésbé komolyanvehető awards ez az összes közül. Nem azért, mert általában szokásuk egyszerre két embernek is odaítélni egy díjat, amit a mai napig nem értek, hanem mert annyira szembeszökő, hogy az igazán nagy sztárokat tolják, a kicsik meg kicsik és le vannak. Most azonban az a fura helyzet állt elő, hogy eléggé rendben van a nyertesek névsora, ha egy pillantást is teszek rá. Nincs is mibe nagyon belekötni. A Kahaanit szerették, ahogy a Barfit is, sőt Gauri Shinde az EV-ért megkapta a legjobb debüt rendező díját. Zenében Pritam az első, 2012 tényleg róla szólt. Katrina, mint ikon azért vicces na, de pl Rishi Kapoornál negatív szerepben jobbat keresve se találtak volna. Ja és szerintük a Radha az évzenéje.   

Best Actor Male  (Popular) – Salman Khan (Dabangg 2)

Best Actor Female  (Popular) – Priyanka Chopra (Barfi!)

Best Director - Anurag Basu (Barfi!)

Best Director (Jury) - Sujoy Ghosh

Best Actor Female  (Jury) - Vidya Balan (Kahaani)

Best Actor Male (Jury) - Ranbir Kapoor (Barfi!)

Best Film (Jury) - Kahaani

Best Film (Popular) - Barfi!

Best Debut Female - Yami Gautam (Vicky Donor) and Ileana D’Cruz (Barfi!)

Best Debut Male - Arjun Kapoor (Ishaqzaade) and Ayushmann Khurana (Vicky Donor)

Best Story - Sujoy Ghosh and Advaita Kala (Kahaani)

Best Screenplay - Anurag Basu (Barfi!)

Best Dialogue - Tigmanshu Dhulia and Sanjay Chauhan (Paan Singh Tomar)

Best Debut Director - Gauri Shinde (English Vinglish)

Best use of Media - Salman Khan

Song Of The Year - Radha (Student Of The Year)

Best Choreography - Ganesh Acharya (Chikni Chameli – Agneepath)

Best Lyrics - Kausar Munir – Pareshaan (Ishaqzaade)

Best Singer (Female) - Shreya Ghoshal (Saans – Jab Tak Hai Jaan)

Best Singer (Male) - Sonu Nigam (Abhi Mujh Mein Kahin – Agneepath)

International Icon (Female) - Katrina Kaif

International Icon (Male) - Shahrukh Khan

Best Music - Pritam (Cocktail)

Best Background Score - Ajay Atul (Agneepath)

Sa Re Ga Ma Pa Fresh Singing Talent - Shalmali Kholgade (Pareshaan – Ishaqzaade)

Best Marketed Film - Ek Tha Tiger

Best Actor In A Supporting Role  (Female) - Anushka Sharma (Jab Tak Hai Jaan)

Best Actor In A Supporting Role (Male) - Nawazuddin Siddiqui (Talaash)

Best Sound Design - Kunal Sharma (Gangs of Wasseypur)

Best Actor in a Negative Role - Rishi Kapoor (Agneepath)

Best Actor in a Comic Role - Abhishek Bachchan (Bol Bachchan)

Best Cinematography - Ravi Varman (Barfi!)

Best Editing - Namrata Rao (Kahaani)

Best Production Design - Rajat Poddar (Barfi!)

Best Action - Rowdy Rathore

0 Tovább

Colors Screen'13 - Red Carpet

Szóval ilyenkor jön az, hogy a ruha teszi embert. Meg, hogy ki volt legszebb, a legrondább a szőnyegen? De várj csak, mert mi most pont ezekkel nem szeretnénk foglalkozni. (egyébként Deepika toronymagasan alázott). Hiszen a bwhungamas srácok által összeállított videó is elsősorban a színészekről szól, a díjátadót megelőző interjúkról, kérdésekről, még izgalmasabb válaszokról. Sokkal érdekesebb is ez. Ahogy Big B üdvözli az új fiatal rendező és színészgenerációt, ahogy mindenki idézget, elmeséli mit is csinált 19 évesen (Sonakshi a legjobb, azt mondja zabált), meg ahogy Pritam énekel.    

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek