A cím úgy gondolom már önmagáért beszél, de azért na mégse lehet annyiban hagyni, egy sorban elintézni. Mert India (picit bw is az) is képviselteti magát az idei Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

Egyszer a Directors Fortnight” elnevezésű szekcióban Anurag Kashyap Gangs of Wasseypur című filmjével. Ami ha minden igaz, akkor a szénmaffiáról fog szólni Dhanbadon. Összesen két részből áll, mindegyik majdnem 3 órás, szóval ah, maratoni lesz, ki fogja azt végignézni. Cikkeznek arról, hogy még Daler Mehndi is énekel benne, valamint hogy az egészet valami Jharkand politikusok története ihlette, akiket gyilkosságok miatt ítéltek el. Lényegében, egy szó mint száz: bosszúfilmre készülhetünk némi keresztapa beütéssel.

De ez még semmi. Hiszen ugyanitt, ugyanezen szekcióban mutatkozik be a másik filmje is. A Peddlers, amit bár nem ő rendezett, hanem Vasan Bala, de nélküle aligha készülhetett volna el. Valamint ott van Ashim Ahluwalia filmje a Miss Lovel-i, amit a nem kompetitív részben játszanak majd, és amihez már nincs semmi köze Anuragnak, de indulni fog indiai színekben 20 más film mellett. Sztorijáról pedig annyit sikerült kideríteni, hogy két testvér lesz a középpontban, akik a 80-as évek közepén olcsó C horror filmeket készítenek, sokat.

Gratulálunk és reménykedünk.  

Május 16-27. Cannes. Világpremierre velük.