A plakátnál azt ígértem, hogy csak akkor jövök elő az előzetessel, ha majd valami nem tetszik benne már az ikszedik visszanézés után. Challenge is accepted - vágtam rá. Akkor. De eltelt egy bő nap, egyszer az eső esik, máskor a nap süt, én meg basszus még mindig nézem. Kids, megunhatatlan. Nincs gyenge pontja.

Anurag Kashyap is in the house. Hasonlítják már kommentekben tarantinohoz, keresztapához, meg new york bandáihoz (ez utóbbi LOL, csak a cím miatt), de a direktor úr úgy beszélt róla, hogy ez ám egy semmihez sem hasonlítható gengszter mozi lesz, tessék jól odafigyelni majd rá.

Számokban nézve úgy fest, hogy: 25 dallal (! - omájgád) a képkockái mellett, összesen 2 részre bontva, több mint 3 órában meséli el a szénmaffiához kapcsolható mókás és különös (valamennyire igaz is) alvilági meséjét. Főként noname színészekkel, de azért vannak ismerős arcok innen-onnan, akiket láthattunk már ( Nawazuddin Siddiqui, Richa Chadha, Tigmanshu Dhulia és Piyush Mishra). A főszerepben pedig ott van Sardar Khan, aki röviden-tömören-magyarán bosszút áll az ellenségein. Vendetta lesz ez  kőkeményen.

AK beszélt még Cannesról is. Azt mondta, maga se hitte el, hogy egyáltalán egy ilyen mozi fesztiválokra megy, meghívást kap valakitől. Ő egyszerűen csak ilyen filmet akart készíteni most, ez volt a vágya, ennyi. Erre meg mindenkinek leesik az álla ettől az előzetestől. Az indiai indie filmek atyja, mestere tanítója újra varázsol. Mennyire vártuk már, yay.

Egyedül talán a játékidő hossza adhat némi okot a félelemre. Mert az egy dolog, hogy ez 3 percben így mutat, így feszít, pörög stb, de Kashyap olyan rendező, aki szeret látványosan nem sietni előre. És benne van a pakliban bizony, hogy ez itt a ki tudja hány órás filmben (mert 25 dal, atyaég) visszafelé fog elsülni. Főleg egy feszten. De ne legyen igazunk, tényleg, mert ez itt alant annyira büntet, annyira fasza, hogy rossz nem lehet. Verdikt: kurvajó.