A koimoi tette közzé a következő listát. Ezen azt látni, hogy az utóbbi időben melyek voltak azok a filmek, amelyeknek a legkevesebb idő kellett ahhoz, hogy a bűvös, mágikus 100 croret elérjék összbevételek tekintetében, a mozikasszáknál. Ami lényeges, itt nem aprópénzről van szó, 1 crore köbö 10 millió rúpiát jelent = ami 225 ezer dollár, tehát ez alapján nem is olyan nehéz utánaszámolni hogy mennyi is az az annyi. A gyorsaságon meg (a minél előbbi nagy szám megugrásán) nagy hangsúly van, ahogy arra utaltam már korábban vagy éppen a megváltozott filmforgalmazási trendek során.

Position Movie Number of  days
1 Bodyguard 8 days
2 3 Idiots 9 days
3 Ra.One (Hindi version only) 10 days
4 Dabangg 10 days
5 Ready 12 days
6 Ghajini 16 days
7 Golmaal 3 17 days
8 Singham 37 days

A Bodyguard (idei blockbuster) az első. Neki csupán 8 nap kellett a 100-hoz, míg a lista végén szereplő Singhamnak már 37 darab. Ergo több mint egy hónap a több mint egy héthez viszonyítva, ami elég súlyos azért. Gondoljunk bele, számoljuk csak hozzá, hogy a Bodyguard mennyi pénzt tudott hozni még abban az egy hónapban, amíg az Ajay Devgan féle (a lista 7. helyén álló Golmaal 3 is az övé) maszala film küzdött azért, hogy egyáltalán meglegyen neki a 10*10. Nem egy súlycsoport, egy szint, az már biztos. De a testőr helyzete már csak azért is érdekes, mert a vezető színésze Salman Khan további két filmjével is képviselteti magát a listán, a 4. Dabangg, és az 5. Ready ugyancsak az ő nevéhez köthető, sőt ez utóbbi ugyancsak idei produktum. Ő tehát jelen pillanatban a legjobban fizető (fizetett?) név a bw filmpiacon, a többiek elmaradnak tőle, hiába is tesznek meg mindent azért, hogy ez megváltozzon.

A 3 idiots, Aamir Khan szereplésével, 2009 óta az említett Bodyguard megjelenéséig a leggyorsabb volt ebben a külön versenyben. Két évig, ez idő alatt, egyszerűen senki se nem tudott jobb, gyorsabb nyitást csinálni nála. Azt hiszem ez nem is véletlen, sőt teljesen érthető, mivel az idiótákkal AK tényleg egy szuper filmet hozott a vásznakra. Nem remaket, nem maszalát, nem nyugati majmolost, kliséset, modorosat, hanem valami olyat, ami így is, önmagában is megállta a helyét, a táncaival, a zenéivel. Annyira, hogy tömegek látták és nézték meg újra és újra és újra. Siker volt, még ma is az, kult lett belőle. De oké, nem értékelem túl, vagy alá a Bodyguardot, mindkét filmet jónak tartom, csak mégis az egyik az alma, másik meg a fa. Amúgy a színésztől még egy film, a Ghajini is szerepel a nyolcban. Érdekesség, hogy anno pont ettől vette át a Ghajini a leglegleg bevételt hozó címet.

BO (box-office) rekordok legnagyobb vesztese Shah Rukh Khan, annak ellenére, hogy ő az egyik talán legismertebb indiai színész (erről lesz is poszt) az egész világon. De ez most nem számít fabatkát sem. Ami azonban igen. Ha eddig eljutottunk a cikkben, akkor feltűnhet, hogy az egész indiai filmipar (az elit, felső 8 része) erről a három névről szól, magyarul egyről, a Khanok harcáról, akik egymást próbálják túllicitálni, felülmúlni. És tényleg. Oly annyira harc ez kérem, hogy ebből kettő egészen "rossz viszonyban" is áll egymással. Név szerint Salman és Srk, a rajongóikról nem is beszélve. Idén a bw király, így is nevezik többek között Shahrukhot, hiába próbált meg mindent (marketing, spec hatások, akon stb), hogy álmai filmjét a legjobbak fölé emelje, végül mégis bele kellett törődnie abba, hogy csak 10 nap alatt kaparta össze a 100-at. Mentségére szólhat az, hogy nem kimondottan bw szkriptet választott, hogy övé lett minden idők legdrágább bw filmje, és hogy az év végén, karácsonykor még javíthat a Don 2-vel. Még ez az egy esélye megvan a többiekkel ellentétben.

2012? A három nagy és idevehetem még Ajay Devgant is, jövőre nagyon ígéretes filmprojektekkel érkeznek majd, szóval azt mondom semmi sem garantálja azt, hogy 1 év múlva ilyenkor még mindig a testőr fog állni azon az első helyen.