Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Krrish 3 nem az, aminek mondják

Taps, vagy inkább szégyen. De mi is benyaltuk a fagyit, bedőltünk többek között a Times of Indiaval egyetemben (és még sok más lappal) Roshan apucinak, aki túlságosan nagyot mert álmodni, de túlságosan, és azt hitte, hogy a Krrish 3 minden rekordot megdöntve a legtöbb pénzt hozó filmje lett bwnak. Legyőzve ezzel a Chennai Expresst, Salmant meg mindenkit.

Erre jött most a válasz az oksoktól, akik hozzáértenek, otthon vannak box office-ügyileg, a számokban, hogy Roshan apucinak nem kéne butaságokat beszélni, mert nem úgy van az, ahogy világgá kürtöli. Nagyon nem.

És inkább tegye fel a szemüveget magára, lépjen hátra, majd próbálja meg kisakkozni, hogy mi a különbség a nettó és bruttó számok között.

De a legszomorúbb az egészben mégis az, hogy még ezek után is a seggét menti, tagad, tagad, és próbálja még tovább eladni, bemesélni a népnek, hogy mert a Krrish az tényleg olyan meg ilyen sikeres, összehozta azt 240 körüli croret, és ő ért hozzá, mások nyilván nem.

Miközben persze nem hallgatjuk el, hogy kasszasiker, meg is döntött pár rekordot a sequel, de közel sem Chennai Express szintű bevételre tett szert, ha magát az országot, és a nyelvet nézzük, márpedig arról beszélünk. Külföld már más tészta. 

0 Tovább

Get on the train Krrish

Márpedig Krrish lehagyta a Chennai Expresst. Bár gyorsabb nem volt nála, de mindent összevetve a minap mégis felülmúlta összbevétel-ügyileg. Magyarul 2013-ban, idén, bw film annyi pénzt nem 'keresett', hozott a konyhára, mint a Krrish harmadik része. Gondolom Shahrukh irigykedik egy csöppet, jóllehet Hrithik is elragozta néhányszor, hogy ez a bevétel utáni harc nem is igazi harc, letojja az egészet onnan, de azért persze örül neki, hogy végül ennyi croret sikerült kihámozni belőle. Sőt, akár még többet is, hisz még egy, másfél heti vetítés benne van, szóval emelkedhet a jelenlegi 253.13 crore felfel és feljebb. A következő grafika azt szemlélteti, ahogy nyitott, az első heti nézettségi adatok láthatóak, összehasonlítva a Chennai Expressel. Aki meg még több statra élvez, annak van több is, ahonnan ez jött és én is vettem.  

0 Tovább

King is KING

Sharukh megcsinálta. Rohit Shetty megcsinálta. Minden idők legtöbb bevételét hozó filmje mostantól kezdve ugyanis a Chennai Express!!!4!!négy!!!, ami a 3 Idiots majd 4 éves rekordját döntötte meg. Picit sajnálom, hogy egy ilyen film egy olyan filmet ver meg, hiszen ég és a föld a két film között a különség. De hát ez tudjuk jól: ez bw, meg az indiaik erre vevők, ezt eszik, ezt kell nekik, és ezzel maguk a készítők, nem utolsó sorban SRK is tisztában voltak. Mondom nincs ezzel baj, mert azért örülünk is neki (hogy a rákba ne), hogy csak kiszenvedte SRK, megérdemelte, viszont remélem azért akad majd ellenfele, aki megszorongatja, túllép rajta. És erre majd nem kell újabb 4 évet várni. 

Azért arra kiváncsi lennék, hogy előzetesen melyikük volt az, aki elhitte, gondolt rá egyáltalán, hogy ez így összejöhet. Rohit is basszus összeteheti a két kezét, elképzelem, ahogy a folytatáson agyal már. Persze az EID már csak ilyen, évről-évre szállítja a kasszasikereket, de ez annál is több és nagyobb lett. Meg nagyobbat szólt.

Idén ha reálisan nézzük, akkor két film van, ami hozhat még meglepetéseket. Ez pedig a Krrish 3, és a Dhoom 3. Mindegyik folytatás, és bár míg előbbiben Hrithik nagyon régen tett ki már magáért, addig Aamir Khan egy eszméletlen izgalmas új szerep(kör)ben bizonyíthat, és veheti vissza azt, amit most elvettek tőle.

Ha pedig ezek se kotyvasztanak 200 crorenál is többet, akkor bizony jövő év elejéig kell várni a nagy durranásokra. Legközölebb ugyanis akkor esik be a mozikba például a Salman Khan Mentalja, ami már veszélyes lehet, meg még jön ezen kívül kettő is neki 2014-ben, szóval az megint egy másik év lesz. Az idei meg #partyexpress  

0 Tovább

3 nap!!! = 100 crore!!!! #cexpress

Amikor tegnap úgy köszöntem el, hogy legközelebb majd akkor fogok a Chennai Expressről írni, ha a 100 croret is magáénak tudja, akkor legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez a nap a MAI NAP LESZ MÁR. Ez ez ez tényleg elképesztő, lélegzetelállító, brutális teljesítmény. Nehéz is szavakat kibökni erre. 

Mert a Chennai Express - emeljük ki, húzzuk alá, keretezzük meg karikázzuk be, tegyünk utána csomó felkiáltójelet - 3 egész nap alatt (jó ehhez hozzátartozik a premiert megelőző vetítések is) futotta le a százat, hozta azt a mágikus 100 crorenyi (tíz a hetediken, billio nagyságú) bevételt, amiről minden mozi, rendező, studió, színész álmodozik sokszor, sokat élete, pályafutása során éppen.

És csak keveseknek adatik meg, hogy egy ilyen jól kaszált, sok-sok megszámlálhatatlan rúpiát bezsebelő filmben szerepelhet. Ilyen volt Shah Rukh Khan is az utóbbi időben. Aki azért na persze csak-csak összekapirgálta mindig magának a filmjének valahogy 10 és valahány nap után ezt. Meg kimondottan szép nézettségi mutatókkal rendelkező filmekben is szerepelt, ez nem kérdés, de ilyen gyorsan, lehengerlően, sallangmentesen még soha egyik mozijával se sikerült összematekoznia magának ennyi pénzt ennyi idő alatt. Egyszóval: megcsinálta. 

De meg ám. Szegény Aamir vagy Salman, elképzelem az arcukat, amikor olvassák ezt. Hiszen Salman volt az, pont tavaly, akinek ez a bravúr az Ek Tha Tigerrel 5 nap alatt sikerült, és már az is olyan volt, hogy azt mondtuk ilyen nincs, és mégis van. Meg hogy ezt tetézni, felülmúlni kizárt, soha bárki, majd húsz év múlva talán az ikszedik generációs khannak ha sikerülhet, de korábban nem. Erre bumm. Itt van Rohit Shetty filmje, ami bw filmtörténelmet írt. És talán még fog is, ha így folytatja. Mert nem áll meg itt, ennyinél. A következő célpont a 3 Idiots lehet neki, Aamir mozija, még 2009-ből, ami azóta is a legtöbb bevételt hozó filmek krémje. Annál többet senki és semmi mozi nem tudott elérni. Az említett Ek Tha Tiger volt a legközelebb hozzá, de ez még annak se sikerült. Na majd a Chennai Express!

Bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez már nem lesz ilyen könnyű falat neki. Már csak azért is, mert a 3 Idiots egy olyan film volt, ami nézette magát. Érdekes volt, nem pedig Rohit Shetty shtyle, ami jójó, de aztán már kilencedszerre nincs benne semmi igazán különleges, tartalmas, ilyesmi. Persze nem is ezért szeretjük nézni ezeket a maszálá mozikat, csak azt mondom, hogy a 3 Idiots egy okosan felépített film volt, érdekes, egyedi, indiai volt, ami megfogta az embert, csak nem eresztette el. És ezért s fordulhatott az elő, hogy még négy hét után is szép számmal vették rá a jegyet az emberek. Az a tipikusan az a film volt, ami nem erősen nyitott (ezzel szemben), hanem később, napok, hetek múlva kezdte megszedni magát, de még milyen szépen.

Plusz az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy most még ma szívesebben nézegetem azt, hogy lifetime egy 3 Idiots viszi a primet, mint egy Chennai Express. Imádom Srk-t félreértés ne essék, tudjátok jól, de azért a mennyiség nem mindig minőség. És attól még valami nem lesz jó, hogy 97413680 ember látta. De hát Salman Khan erről tudna csak igazán sokat, többet mesélni most.

De Srk átvette a helyét most. Örülhet neki. De nem sokáig, hiszen a Krrish 3 és a Dhhom 3 személyében olyan mozik váratnak még magukra az év további részében, az utolsó negyedévben, amik azért megszorongathatják picit a Chennai common man bajuszát. Habár nehezen hiszem el, hogy elkapják, vagy felülmúlják. Egyszerűen az már felfoghatatlan lenne, hogy ilyen van, mit tudom én két nap is elég lenne ehhez a bevétel eléréséhez.

Bár az utolsó szó jogán még annyit érdemes elfecsegni, hogy a Chennai Express baromi sok moziban, még annál is több vásznon kapott helyet. Háromszor annyi vetítéssel fukarkodhatott, mint anno a 3 Idiots tette. Magyarul tényleg minden moziban, minden termében jóformán csak ez ment, és még külföldön is új kapukat nyitott ki, olyan országokba is elment, ahova korábban bw talán be se tette a lábát, Srk biztosan nem. Meg az OUATIMD is el lett tolva, ezt meg is köszönheti a CE nekik nagyon melegen. Hogy nem vett el tőlük nézőket, mert akkor nem jött volna össze, az biztos. Tehát minden adott volt ahhoz, hogy még véletlenül se jöjjön ki rosszul a történetből a CE.

Egyébként pedig a filmen kívül az EID ünnep is ünnepelhetett. Hiszen most már 4-5 év óta konstans ezen a hétvégén, ez idő alatt, időszakban lát napvilágot a jelen év legnagyobb filmsikere, blockbustere. Tudhat valamit nagyon. És gondolom Salman a jövő évit már lestipistopizta magának gyorsan, hogy azért mindent már mégse a többieknek, Khanoknak.

Srk-hoz meg még annyit, hogy bejött neki az élet az utóbbi időben. Az elmúlt évek kavarásai, cigiügyek, verekedések után talán egyenesbe jött. Salmannal is lecimbizett, megszületett AbRam a legújabb gyermeke, és még a vásznon is sikeres. Kell e enné több?     

0 Tovább

Öt nap alatt százon

Meg volt írva, tudtuk-vártuk, mondtam, de mégis miközbe olvastam a hírt, kicsúszott egy és kettő wtf a számom. Asszongya a breaking news: az Ek tha Tiger azok után, hogy már történelmet írt egyszer, most még öt, még egyszer mondom öt nap alatt hozta össze a 100 croret. Úgy, és olyan gyorsan, ahogy másnak az nem sikerült a mai napig bwban. Csak pici viszonyításképpen az eddig vezető Bodyguardnak (ami ugyancsak Salman Khan film volt) kilenc kellett erre a feladatra, még egy évvel ezelőtt. Ami azért nem kis különbség, ja.

De azt is tegyük hozzá, hogy még csak az elején járunk, még egy egész hét se telt el. Az érdekesebb dolgok ezután jönnek majd. Hisz az ETT-be simán benne van, hogy 200 (vagy akár 250) fölé menjen (valahol ez az alapcélja) később. Na nem 10 nap alatt, de durván 2 hét elegendő lesz neki, úgy saccolom. Amit csak azért is merek biztosra venni, mert még a kritikák sem húzzák le, az emberek imádják, újranéznék újra és újra. Én meg várok itt a soromra, hogy legalább az első nézés megtörténjen már, eh. Hát mikor lesz nekem ilyenem?

 

0 Tovább
«
12

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek