Teaser kapás van, ami tényleg nagy hal lehet. Ilyen perfect romance... more or less. Vagy olyan, amit láthattunk már, csak nem így, ilyen formában. Na de nem leszek az a titokzatos. Talán megvan, emlékeztek még a Vinnaithaandi Varuvaayaa tamil romantikus drámára 2010 - ből Gautham Vasudev Menon rendezésében, ami a bemutatóját követően hazájában nagy és még annál is nagyobb sikert, sikereket ért el? Igen, nem, de érdekel hogyan?

Egyrészt azzal, hogy szépen termelt a kasszáknál, jelölték sok helyen és díjakat is bezsebelt, másrészt azzal, hogy a kritikusoknál sem vérzett el, sőt néhányuk klasszikusnak, kultnak címkézte meg. Mindez betudható volt az Oscar-díjas maestro AR. Rahmannak, aki az év egyik legszebb muzsikáját hozta itt össze, ugye Hosana! Meg az egyszerű, ám annál idézem tökéletesebb szerelmi sztorinak.

Ezek után, a siker ismeretében nem csoda, hogy az ország többi filmgyártó központja azonnal szemet vetett rá. Nem is kellett sok idő, a telugu változat pl már elkészült, most pedig érkezik jövő év elején a hindi feldolgozás bwba. Pontosan ez lesz a Ek Deewana Tha, amit láthattunk igen, csak eddig így meg úgy, most meg amúgy.

Ha minden hír igaz, a színészek cserélődnek, az EDTben már Prateik Babbar és Amy Jackson lesz a két szerelmes pár, akik mégse és mindig együtt járnak. Amúgy a telugu remake is már más párost használt, értelemszerűen és ez itt se lesz ez másként. Prateik egy feltörekvő fiatal bwszínész, tehetséges, a jövő egyik nagy reménysége véleményem szerint, aki jó választás. Míg Amy Trisha Krishnan helyett ugrott be, tamil színésznő, akinek ez lesz a bw debütje, de hírnevet már szerzett magának a tamil Madrasapattinam filmmel. De őt és azt beismerem nem ismerem.

A zene kincs, mégis hozzányúlnak, jajne. De csak annyiban, hogy további két új dallal gazdagítják meg (fyeah) az eddigi hangállományt, a többi marad azonos. Mi van még? A helyszínek, azok is változnak. USA képbe kerül, érdekes. Egy biztos, azért nehéz lesz elhagyni Máltát, felejthetetlen képsorokat köszönhetünk neki, bár azért kíváncsian várjuk hol szólal majd meg legközelebb a Hosana? Szumma. Igazából az EDT is egy újabb trendlovaglos vállalkozás, csak nem nagy színészekkel teszi, sőt a rendező is helyén marad, szóval minden adott lehet egy jó feldolgozáshoz. Én szeretném szeretni, de benne van, hogy a legnagyobb fogást az eredeti jelentette. Az viszont mindörökké. Fel van adva a lecke, bw!