Hoho, itt a Talaash trailer. Az idén most, ma van akkor a karácsony.

Nem mondom, hogy ez az év legjobb előzetese, de volt olyan kritikus, aki 5/5 szórt rá, miközben nagyon nem szokott. Ami inkább érdekes, hogy a Kahaani után lehet felvirágzik bwban a (nyugati módi) thriller készítés. Tessék csak szépen lassan erre berendezkedni, pláne ha még ez is összejönne. Miket beszélek már?

Hogyne jönne. Aamir Khan tud, vele meg csak nyerni lehet és még jobban felértékelődhet a műfaj szerepe bwban. Ilyen maszalakat, romkomat aligha szorít ki a mozikból, bwról beszélünk, de parallel cinema mozgalom terjed szét. Egyre több és híresebb sztárt fűznek meg.

Vidya Balan is sokat köszönhet az idei Kahaaninak, a rendezőnek Sujoy Ghoshnak. Aamir Khan meg végülis már sztár, neki nem kéne. De igazából van abban valami, hogy olyan új szkripteket keresnek a színészek, amik nem az n+1 bw tucatokhoz készültek.

A Talaashnak amúgy pont a Kahaani a gyengepontja. Nem is mutatták be egy ideig, amíg az még műsoron volt. Hagyták kifutni. Nem azért, mert annyira hasonló volt, inkább a műfaji összetalálkozások miatt, nem lett volna jó és célszerű vetíteni. Az év végére meg előreláthatólag nem lesz ellenfele innen nézve.

De vissza az előzetesre. Az igazság az, hogy a teasert nem múlta felül. Jó, azt nem is lehet, de    talán kellett volna. Pici hiányérzetem maradt most. Hiszem azt, hogy elfelejtettek valamit megmutatni és lesz benne még mit nézni, meglepődni. Ez utóbbit külön kiemelem, mert néhány külföldi oldalon kész tényként veszik miről fog szólni, spoiler ide vagy oda. Ami bwban nem fura, mégis talán a műfaj által támasztott elvárások miatt várnék többre. De whatever, mert nagyon patent lett. Rögtön rendelnék tiketet rá, minden előadásra, egész hétre. Jó lesz ez.