A színész a híres egyetemre látogatott el a minap. Itt beszédet tartott, a dirivel donozott, a chammak challora danszelt, és mindezt azok után, hogy lekapcsolták, ergó őrizetbe vették a repülőtéren, és ott vesztegelt 90 percet, csak mert (pontosan nem derült ki mért is). Most nagyon 2009-es dejavum van, biztos neki is az volt. S bár az előadásában elvicceskedte  az egészet így szó szerint: 

"They [immigration officials] always ask me how tall I am and I always lie and say 5ft 10 inches. Next time I am going to get more adventurous. [If they ask me] what colour are you, I am going to say white"

De azért eléggé felhúzta magát, egyes források szerint. Teljesen érthető. My name is Khan. I am not a terrorist. 

Azóta egyébként még az amerikai nagykövetség szóvívője is elnézést kért a kellemetlen, amúgy teljesen szükségtelen incidens miatt. Ez a minimum, azt hiszem. Nézzük a videt inkább és bízzunk benne több ilyen már tényleg nem fordul elő. Mert ahogy Javed Akhtar is mondta, minden amit Shah Rukh Khanról tudni kell, tudnia kell az amerikaiaknak, és most elsősorban a bevándorlásiaknak, az egy gombnyomásnyira van tőlük.