Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen az, amikor Anirudh összefut AR Rahmannal, és annak dal lesz a vége

Bevallom férfiasan ezzel nem számoltam. Azt illetően igen, még képbe voltam, hogy Shankar új mozijának, az AI-nak, (vagy csak I) a zeneösszesét a maestro szerzi majd, akik az Endhiran után újra együtt dolgoznak. De az már nem jutott el a fülemig, hogy egy dal erejéig még egy ilyen páratlan páros kollaborálásra is jut bizony hely az albumon, lesz annak esélye. Lett is. 

Hiszen most már ofisöl (a launch, és egyúttal cd megjelenést követően), hogy a múlt (már elnézést) és a jövő tamil zeneszakértelem nagyjai, nevezetesen

 AR Rahman  és  Anirudh Ravichander  együtt zenéltek

amiből megszületett a Mersalaayitten c. filmzene a mozihoz.

Az igazsághoz persze azért hozzá tartozik, hogy Neeti Mohan is beszáll a buliba pár sorért, de nem bánjuk, neki is kijár a dicsőségből. Mert ez a dal jóság lett. Első fülre kell, kell még. De ahogy hallgatom közbe a soundtracket, az se akarja meg kérdezni, hogy szereted-e, mert csak azt lehet.

u.i.: Itt is a legnagyobb az esélye az évzenék előfodulási esélyének. Eszement (welcome to opera, nyugatiaskodás, szerelem a köbön, epikus filmzenék epikus témája többek között). Le a kalappal AR Rahman!!! Respect. Mióta vártunk már rá, hogy ezt, ezt hallhassuk tőled. 

0 Tovább

I teaser

Úgy tartják, egy teasernek soha se de nem az az erénye, hogy történetbe menne bele túlságosan is. Inkább csak jó szokásához híven tereget valamit, de olyat, ami azért szemnek álló, megfog, és látsz benne potenciált, egy második esélyt a visszatérésre, amint a trailer megnézhetővé válik. Az I ezt a szabályt maximálisan betartja.

Bár Shankar se ma kezdte, és olyan filmekkel háta mögött, mint amilyen neki van, várható volt, hogy pl. egy atipikus szerelmi történethez ++++ máshoz lesz majd szerencsénk az ő új rendezésében. És így is lett.

Az I egy kicsit a nyugati és keleti világ kereszteződése, első blikkre nagyon markáns és vagány, bw össze is tenné a két kezét, akkor se tudna hasonlót megalkotni. Én maradok, érdekel mi sül ki ebből, pláne a soundtracket hallgatva, amivel AR Rahman visszakomponálta magát a szívembe. 

0 Tovább

A következő versenyző pedig

Na már Siddharth (a neves, közkedvelt tamil színész) is felült a színészekből lett plébek-énekes vonatra. Bizony dalolászik, most, itt, vagy majd ott a Lucia kollywoodi rimékében, az Enakkul Oruvanban.

A filmzene címe Prabalamagavey, Santhosh Narayanan szerezte, és elég régivágású trek, viszont ez nem von le semmit az érdemeiből. Sőt. A trailer óta sikerült is maga alá gyűrnie, és egyre jobban tetszik.    

0 Tovább

Enakkul Oruvan teaser

Ki adta a tavalyi év legjobb indiai filmjét?

 - B'wood? 

 - T'wood? 

 - K'wood? 

-  Malayalam? 

Egyik se. Hiszen a helyes válasz  Kannada .

Itt készült ugyanis a Lucia. Ami az első közösségileg meg közönségileg finanszírozott projektje volt a filmiparnak. És szerencsére a wannabe összekickstarterett pénz nem ment mellé, vagy rossz helyre, sőt. Mondom a legleglegképkockaegyüttes volt 2013-ban, - a kritikusok meg tehetnek egy szívességet.

Akkoriban pár posztnyit seringeltünk, áradoztunk is Pawan Kumar filmjéről. Itt, itt, de még itt is. És hogy ez most miért ilyen rohadt fontos?

Mert az Enakkul Oruvan, ennek a remake tetszik majd lenni az idén. Prasath Ramar rendezi ezt, a kollywoodi feldolgozást, amiben már Siddharth és Deepa Sannidhi viszik el a főszerepeket.

Nagy kérdés, hogy mire tudnak menni így? Nem megyek elébe a dolgoknak, vagy ellene, hogy miért ezt most (nyilván butaság lenne kihagyni), de nem érzem benne, rajta azt, hogy képes lesz felnőni az eredetihez. Akármennyire is csókós Sid, imádom a színészt (aki még énekel is itt). 

u.i.: mikor először néztem a teasert még fogalmam se volt róla, hogy ez az, ami, az akar lenni(!!!), de olyan ismerős volt, hogy beugrott nem lehet más. Újra is kéne nézni a Luciát, ha már.       

0 Tovább

Yaan trailer

Vannak olyan filmek, mint amilyen ez itt, a Yaan, Ravi K. Chandran rendezése, amit lehet már bemutattak, de az is lehet, hogy még nem, csak annyi biztos, hogy majd látni kell. Mert a dél-indiai masalák továbbra is élen járnak, ha erről a műfajról, annak ígykészültjéről esik a szó. Baromi kedvcsináló az előzetes, Harris Jayaraj meg bár összepritamozta (lopkodta) a filmzenéinek felét, de ez így is kihagyhatatlan néznivaló jóságnak tűnik Jiiva, Thulasi Nair, Nassar, és Prakash Raj főszereplésében. Ja és mondtam már, hogy a dél-indiaiak eszik és iszák a maszalá készítést. Megfizethetetlen. 

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek