Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Khiladi 786 trailer

Megint egy nagy visszatérő.

Mielőtt még ennek az évnek pápát intenénk, a Khiladi is újra rokkol az indiai mozikba. A legutóbbinak úgy 1, 2, 3, 4 ...khm 12 éve már, régen is volt. Biztos sokan emlékeznek rá, ezért is Akshay Kumar nem fél folytatni ott, ahol anno abbahagyta. Pedig azért nem ártana, hiszen ebben az évben már hasonló szerepkörben láthattuk a Rowdy Rathoreban, és az, ott jó volt. De miről is beszélek? Egy masala nem masala, pláne, ha ez egyik the biggest franchise of Indian cinema. Idevele, mert hatalmas funnak tetszik lenni.   

0 Tovább

Mere Nishaan

Ilyen Lord Krishna egy napja, amikor idelent tartozkodik. Hogy te nem így képzelted el? Pedig ez az Oh My God.    

0 Tovább

Oh My God trailer

Írtuk róla párszor, de talán nem elégszer, hogy játékadaptácó lesz ez bwban. Történetét egy gujarati játék, a Kanji Virudh Kanji inspirálta, amiről már színházi darabok is születtek közbe-közbe, most meg még vászonra is viszik. Pont Indiában igen, ahol az embereknél az istenek az elsők. Az Oh My God meg arról fog szólni, hogy Kanjibhai (Paresh Rawal) az antikos ateista lesz, miután a boltját a tornádó elpusztítja. Pedig is az tele ilyen bálványokkal, olyan istenségek képeivel éppen. Nesze neked Isten, God, Bhagwan. Ennyit erről. Nem is létezik akkor.

Ezt is próbálja majd ezek után bebizonyítani Kanjibhai. Panasszal él vele szemben, elmegy bíróságra is, ott pappal vitázik a nem létezéséről. Egészen addig megy ez, amíg fent megunja Lord Krishnank, alias Akshay Kumar és le nem ugrik megmutatni magát, hogy ő aztán van, és miket beszélnek róla, tessék csak megfizetni érte annak, aki az ellenkezőjét állítja. És hát hogy is néz ki? Na nem úgy. Nagyon modern figura, aki öltönyben tolja, és naprakész infói vannak a facebook frissitésekről. 

Verdikt. Egyelőre nekem ez mókásnak tűnik. Bár már a teaser megvett kilóra, annyira fasza volt, emlékszünk? Emlékezzünk meg róla. Itt szerencsére sok mindent nem mutattak meg és remélhetőleg maradt még benne több történetelem és sok humorforrás. Ha igen, akkor még jól is elsülhet. Fel nem igazán, mert Akshay Kumar ott van, és hát eddig az évben két filmjét is 100 crore fölé vitte. Az OMG meg történetben erősebb azoknál, sőt van egy Prabhu Deva item numer is benne, szóval erősen méjbi jól szerepel majd a kasszáknál. Nálam mindenképpen, nézném, akár már most.              

0 Tovább

Joker trailer

Poszter? Pipa. Kiszivárgott dal? Pipa. Előzetes? Az is pipa. Nost, mit lehet ezek után mondani?

A mai napon egyszerűen a Joker mindent vitt. Az #indianpeopleproblems csak erről szólt. Trend volt, hol ez, hol az miatt, de azt hiszem a most következő 2 és fél perc (1 percnél kezdődik igazán) érdekelhette legjobban az aktív közönséget. És az igazat megvallva ez is sikerült a legfényesebbre mindhárom közül. Nem is hiába hagytam a végére na.

De kezdjük az elejéről. 

Indiában, azon belül is bwban a sci-fi nem egy túlhasznált műfaj. Romantikus filmet, drámát, vígjátékot, de még thrillert, akciót, nem utolsó sorban persze masalat is előbb készítenek a rendezők, készíttetnek a producerek, mint egy ilyet. Ami hát valljuk be kellően kockázatos vállalkozás is tud lenni sztárok, heroine-ok, item numberek, jó zenék nélkül (amik nem kimondottan sci-fi műfajjegyek). Persze vannak, akik próbálkoztak vele, ismerjük is a Krrisht, a Koi Mil Gayat, vagy a Love Story 2050 című filmeket (a Robotot most nem veszem ide, az tamil nyelvű), de csak ismerjük, aligha szeretjük nagyon, vagy néztük vissza többször is mert annyira de annyira akartuk volna. Ki is kell hát mondani lassan, nem szégyen, hogy bw-nak nem ez a játszótere, itt és ebben nem érzi magát otthon. De no problemo. Így van ez rendjén. 

Mégis mondom, ennek ellenére csinálják, gondolkodnak a műfajban, annak a - számukra picit korlátolt - lehetőségeiben, hogy mit is lehetne kihozni belőle. Mert lehet sikeres, hogy a fenébe ne, ha úgy készítik el, csak az indiai embereknek, nekik egyenesen, senki másnak. Hiszen elég sok külföldi filmet láttak, láthattak a rendezők már, a forgatókönyvírók is olvashattak ezt-azt a nagyvilágból, szóval a kapu nyitva áll, ha valaki elég tökös hozzá, akkor átmegy rajta, mint kés a vajon, és megmutatja lehet ezt így. Na Shirish Kunder valaki ilyen lehet (Farah Khannal karöltve).

A Joker teljesen az ő műve. Alig van olyan része a filmnek, amiben ne lenne benne a keze. Komolyan gondolta tehát, hogy elhozza az alieneket (a Koi Mil Gaya után) újra bwba, az indiai szinemába. Mégpedig a történet szerint egy NRI (Sonakshi és Akshay) pár segítségével, akik szeretnék a térképre feltenni a kis falujukat, amiről pár km-rel arrébb senki se tudja, hogy létezik egyáltalán. Ezért kitalálják, hogy ufo was coming, pont oda, abba a faluba, körökkel meg mindennel, amire persze egyből ráharap a média. És bumm.

Lőjetek le, de marhára bejön. Az amcsi féle alienezés az orromon jön ki már, ezt meg végig mosolyogtam, hogy de jó. Különb azoktól, fákje. Ha unod a banánt, itt a helyed. Móka és kacagás vár majd rád. Popcorn bekészít, agy kikapcs. Kitkat.

'Being Alien'           

0 Tovább

Akshay Kumar az OMG forgatásán

Így időbrainstormingolt. És milyen jól tette, mert legalább gazdagabbak lettünk ezekkel a fasza képekkel. Nekem az első kedvencem. Meg a több is persze. Hatalmas photosorozat.

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

2012.11.22.
2012.10.25.

Utolsó kommentek