Az fantasztikus lenne, a világ legjobb filmje - mondta ezt Shah Rukh Khan, akinek a következő nagy álma, projektje ezt elkészíteni házon belül (producer is már a színész) a Ra One után mindjárt. Majd azt is hozzátette, hogy kb olyan lenne, mint a LOTR trilógia, epikus de nagyon, ahol gyönyörű szuperhősök szaladgálnak felalá a vásznon. Sőt, akik még kúlabbak is 20x legalább az iksz men féle társaságnál. Nap és tűz istenei, szörnyek, szellemek többek között – am(k)iket még tényleg nem láthattál itt-ott képregényben, korábban, akárhol. De hogy mi is ez a Mahabharata?

„India talán leghíresebb történelmi eposza. Vjászadéva állította össze szanszkrit nyelven. Azt mondják, hogy 110 000 versével a világirodalom legterjedelmesebb alkotása. A Bharata szó India eredeti neve, illetve arra az uralkodó dinasztiára is utal, amelynek élén Bharata Mahárádzsa, a világ akkori legfőbb uralkodója volt. A Mahábhárata cím így a "Hatalmas India" történetét vagy "Bharata nagy nemzetségét" jelenti. Ez a mű Pándu király (Bharata nemzetségének egyik tagja) öt fiáról - Judhisthiráról, Bhímáról, Ardzsunáról, Nakuláról és Szahadéváról -, valamint a kuruksetrai csatáról szól.„

Mi van még?

A hírek szerint Srknak miután tetszik az Avatar, nem is annyira a film, hanem ahogyan készítették, - motion-capture technológiával meg egyéb finomságokkal -, ezért azt szeretné, ha ennél a filmnél is hasonlóképpen járnának el majd a minél szebb megvalósítás és megjelenés (aka vizuálorgia) érdekében, mert úgy lenne csak aztán az igazi.

Az biztos, hogy nem a levegőbe beszél a király, amikor erről kérdezik, mert úgy tudni, hogy már koprodukció is felmerült bizonyos 20th century fox és warnerrel egyetemben. Felőlünk aztán jöhet, tényleg nagyon izgalmasnak ígérkezik a háttértörténetet olvasva, megér egy misét mozit. Akkor meg pláne, ha nem lesz belőle egy újabb Ra One, amiről maga Sharukh is azt nyilatkozta, hogy bárcsak jobb lett volna egy picit. Hát hajrá.