Bár a színész 1995. június 25-én debütált, a Deewanaban, azóta is jelen van, meghatározó figurája bwnak. Ő az, akinek minden idők egyik legjobb romantikus filmjeit és hőseit köszönhetjük, meg néhány rosszat is. De ezek, ez utóbbiak száma eltörpül a csomó klasszikus, örökzöld tétel mellett.

Azt hiszem a 90-es években, miután befutott kis szerencsével, csinálta meg  a legjobb filmjeit (volt köztük bizony thriller is) és talán a legjobb alakításai is erre a periódusra tehetők. Jóllehet utána, a millenium után sem unatkoztunk, nem volt hiány a romantikus Srkból és az új arcokból, szerepekből sem, de érezhetően visszaesett picit. Amin az ilyen szuperhős mozik sem segítettek nagyon. Sőt.

Szerencsére akcióban is láthattuk, a Dont mással el se tudnánk képzelni, viszont ő se lesz már fiatal. Lassan-lassan az a szerep jut neki, ami Big B-nek, ami rendben is van.

Hogy 2012 mit hoz? Most éppen újra gitárt ragad és Chopra filmet forgat Katrina Kaiffal. Ebben az évben ezt az egy mozit várjuk, és várhatjuk tőle. A romantikus Srk iz go bek. Talán ez az utolsó lehetősége robbantani valami igazán nagyot. Nem is véletlenül esett erre a filmprojektre a választás. Fiatalok és öregek egyaránt kollektívan megtámadják majd a jegypénztárakat e miatt, ez tény. Ha pedig ez sem jön be, akkor a többi Khan mögött kell lesorolnia. 

Talán ő is érzi, tudja, hogy szeretik, de nem elegen. Ezért képes lesz majd dél-indiai (tamil, telugu) remaket csinálni. Olyat, amivel a Khanok, na meg pont most Akshay Kumar is blockbusterig vitte. Vajon neki is sikerülni fog?

Végül meg, ha minden kötél szakad, nem marad más, akkor még mindig van egy krikett csapata, a KKR, ami idén pl. megnyerte az IPL-t. 

Az biztos, hogy nélküle azért szegényebb, jóval szegényebb lenne bw. Sok szép élményt adott ebben a 20 évben, és csak remélni tudjuk, hogy még legalább ennyi ideig láthatjuk a vásznon, köszön vissza ránk az arca. Most következzen pár legjobb jelenet ebből a bizonyos húszasból. Tényleg csak pár. Lehet neked vagy nekem nem a legjobbak, a legkedvesebbek, de vitathatatlanul helyük van itt is. Helyük van akkor, amikor róla beszélünk, az ő munkásságáról.

Csak így tovább. Még több ilyet.