Igen el. Nincs már többé. Pedig halhatatlannak hittük. És az is. 

Azt írják, utoljára Amitabh Bachchan születésnapi partyján szerepelt a nagy-nagy nyilvánosság előtt. Meg ott volt még a Shah Rukh Khannal készített interjúja, ahol bejelentette nem rendez többet (nem teszem fel a kérdést, de adja magát). Itt és ott is jó hangulata volt. Azonban jött a dengue-láz, ezt diagnosztizálták nála és pár napja kórházba került.

A tegnapi hírek még arról szóltak, hogy javult az állapota, nemsokára távozhat is a kórházból. De nem így lett. Oh Sunday, black sunday! A betegség legyőzte, és három pont. Felesége, valamint fiai: Aditya és Uday Chopra gyászolják. Meg India meg a rajongók, meg úgy mindenki. 

"I always believe that my films should give some hope to the man who comes to watch them for those three hours. If he goes home on an optimistic note, I would feel satisfied at having done my duty."

80 éves volt. Egy legenda (rendező mellett producer: a Yash Raj Films atyja). Ő aztán tudta, hogyan kell láv sztorikat készíteni. Olyan kultikus filmeket köszönhetünk neki többek között, mint a Deewaar (1975), Kabhi Kabhie (1976), Trishul (1978), Kaala Patthar (1979), Silsila (1981), Chandni (1989), Lamhe (1991), Dil To Pagal Hai (1997) és Veer-Zaara (2004). És ezzel még nincs vége. 

Hiszen a 'king of romance' legújabb és legutolsó filmje a Jab Tak Hai Jaan még az idén debütál  a mozikban. Idén? Akarom mondani kevesebb, mint egy hónap múlva, a Diwalin. Szóval javában ment a pr, a marketing, pont délután került ki az egyik dalbetét teasere, és erre jön ez a rossz hír. Amire - klisé vagy nem sablon - senki nem számított. Vagy nem akart, gondolni rá, hogy ez megtörténhet. Megtörtént.

Basszus. Még mindig, lassan két órája ezt mondom.

Nyugodjék Békében.