Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

JTHJ premier vol4

A megkezdett sorozat záró akkordja most ez a negyedik rész. Mert megérdemli. Nem is a film, arról nem tudjuk, inkább Yash Chopra miatt. Aki elhunyt nem sokkal filmje: a Jab Tak Hai Jaan bemutatója, november 13-a előtt. Az ő tiszteletére rendezték meg a YRF stúdióban a nagy premiert és első vetítést. Itt alakítottak ki ugyanis egy ideiglenes moziszínházat, ahova a meghívott színészekkel, rendezőkkel, bw jeles képviselőkkel együtt tekintették meg Yash Ji utolsó romantikus szagáját.

Az alábbi videóban megcsodálhatjuk, hogy milyen szép és gyönyörű lett a végeredmény. Húha. És bár igaz, hogy képen láttuk már, de az nem ugyanaz. Valami egészen káprázatos, mint ha nem is Indiába lennénk. Az utolsó egy perc meg, ahogy kezdődik a film, a jól megszokott yrf introval, plusz Chopra szavakkal taps, könnyélmény hatványozottan. Tökéletes lezárása volt a hat percnek. És a mi premier of JTHJ-féle sorozatunknak is.

and he lives on... forever         

0 Tovább

Elment

Igen el. Nincs már többé. Pedig halhatatlannak hittük. És az is. 

Azt írják, utoljára Amitabh Bachchan születésnapi partyján szerepelt a nagy-nagy nyilvánosság előtt. Meg ott volt még a Shah Rukh Khannal készített interjúja, ahol bejelentette nem rendez többet (nem teszem fel a kérdést, de adja magát). Itt és ott is jó hangulata volt. Azonban jött a dengue-láz, ezt diagnosztizálták nála és pár napja kórházba került.

A tegnapi hírek még arról szóltak, hogy javult az állapota, nemsokára távozhat is a kórházból. De nem így lett. Oh Sunday, black sunday! A betegség legyőzte, és három pont. Felesége, valamint fiai: Aditya és Uday Chopra gyászolják. Meg India meg a rajongók, meg úgy mindenki. 

"I always believe that my films should give some hope to the man who comes to watch them for those three hours. If he goes home on an optimistic note, I would feel satisfied at having done my duty."

80 éves volt. Egy legenda (rendező mellett producer: a Yash Raj Films atyja). Ő aztán tudta, hogyan kell láv sztorikat készíteni. Olyan kultikus filmeket köszönhetünk neki többek között, mint a Deewaar (1975), Kabhi Kabhie (1976), Trishul (1978), Kaala Patthar (1979), Silsila (1981), Chandni (1989), Lamhe (1991), Dil To Pagal Hai (1997) és Veer-Zaara (2004). És ezzel még nincs vége. 

Hiszen a 'king of romance' legújabb és legutolsó filmje a Jab Tak Hai Jaan még az idén debütál  a mozikban. Idén? Akarom mondani kevesebb, mint egy hónap múlva, a Diwalin. Szóval javában ment a pr, a marketing, pont délután került ki az egyik dalbetét teasere, és erre jön ez a rossz hír. Amire - klisé vagy nem sablon - senki nem számított. Vagy nem akart, gondolni rá, hogy ez megtörténhet. Megtörtént.

Basszus. Még mindig, lassan két órája ezt mondom.

Nyugodjék Békében.     

0 Tovább

Jab Tak Hai Jaan trailer

27-et mondtak, 20 lett belőle. Azaz már 7 nappal korábban láthattuk Yash Chopra új filmjének előzetését. Tudom-tudom, annak már egy egész napja, de mondjuk azt aludtunk rá egyet, hogy ne az elfogultság beszéljen helyettünk. Az biztos, hogy most már nem fog. Viszont akkor mi is változott tegnap óta?

Until I breathe this life 

Az égvilágon semmi, gyerekek. Ez ugyanolyan ááááá mint 24h-val ezelőtt volt. Úgyis, hogy nem ő lett az év trailere, de az egyik legegyedibbet neki köszönhetjük az már most borítékolható. Semmit nem mond, nem árul el. Nem picsog feleslegesen, de annál többet mutat, ami azért lehet valamilyen szinten hátrány. Bár ez bw, így whocares marad.

Tényleg nagyon szép az egész. Zene is rendben, AR Rahman mégis erre készült.  

Mostanra sikerült pl. a címet is memorizálni, hála a versnek, a dalnak, amit Srk szaval el a trailer alatt. Na pont miatta lesz izgalmas ez a JTHJ. Meg a két nő miatt (Kat-Anushka). Hogy kit választ majd, vagy kit nem. Szappan, szerelmi háromszög, minden ami ilyen hindi nyelvű filmbe kell. Yash Chopra ebben mester. Aki basszus 80! éves már. Ha más, máshogy nem tapasztalatból fél kézzel, egy ujjal is leforgat egyet már.  

Verdikt. Nem fogok, akarok elkiabálni semmit ez láttán. De jónak néz ki. Csak legyen is az majd a végén. 

0 Tovább

A Yash Chopra Romance

Szeretjük Choprat, a munkásságát, azt az a bizonyos ötven évet, amit eddig a bw gyárban eltöltött nem is akárhogyan, de most inkább megyünk tovább. És ugorjunk (pörgessünk) is oda, arra a pontra, amikor az alant beszúrt teaser-vagy mi túllépi az egy percet és négy másodpercet. Hogy miért?

Mert this diwali... elérkezik hozzánk a legújabb Chopra-saga. Aminek ja még most sincs címe, de azért van egy SRK-ja, AR Rahmana, Gulzara. Szóval ezek után akár lehetne is noname tőlem, részletkérdés már, hisz a hangsúly úgyis az előbbi neveken van. De persze ki ne felejtsük a többieket: ott van Kat és Anushka is.

És közbe amíg írok, már vége is lett. Hoppá. Alig fél perc, ami annyit elárul, hogy nem árul el semmit. Ezért érdemes volt. Chopra meg a marketingesek egyelőre és tovább nagyon titkolnak valamit, még mindig. De már nem sokáig. Reméljük. Mára egy hóra minden kiderül. Addig csak szépen néz ki, mint minden messziről.    

0 Tovább

Hírhétfő

1) A héten kezdik el forgatni azt az új Chopra filmet, amiben majd SRK, Katrina Kaif és Anushka Sharma fog szerepelni. A web úgy tudja, hogy a címe Jai lesz, de ezt nem erősítette meg senki. A Diwalin mutatják be, és érdekesség, hogy a rendező maga tényleg Yash Chopra lesz, aki utoljára 2004-ben a Veer Zaarat forgatta, akkor is éppen SRK-val. Azóta inkább producerként munkálkodott. De most visszatér, és ha ez még mindig nem lenne elég ok a megnézésre, akkor a film zenéjét AR Rahman szerzi. Hogy mi?

2) Említettem a Diwalit, hogy egy SRK féle film biztosan érkezik majd akkor, az ünnep alatt - ahogy az lassan szokássá válik már -, de a legújabb hírek szerint rajta kívül Ajay Devgan (Son of Sardart), Akshay Kumar és Sunny Deol filmjét is ekkor mutathatják be majd. Persze az időpontegyezés nem véletlen, mindenki egymást figyeli, és nem akar lemaradni a másiktól nagyon. Az, hogy ezzel ki fog rosszul járni egyelőre nem tudni, de egy biztos, legalább a nézők jól szórakoznak majd, hiszen filmekben és sztárokban dús ünnep elé néznek.

3) Madhuri Dixit menni Madame Tussauds. A híres díva, táncos, színésznő a legújabb indiai filmsztár, aki viasz szobrot fog kapni, s ezáltal csatlakozik, bekerül a halhatatlanok táborába. Mindenképpen megérdemelt helye van ott, a bw rajongók meg örülhetnek, hogy Amitabh Bachchan, Aishwarya Rai, Hrithik Roshan, Shah Rukh Khan, Salman Khan és Kareena Kapoor után egy újabb bwcsillaggal bővül a londoni viaszállomány.

4) Ha minden igaz, akkor SRK a Don 2 sikere után egy újabb, egy másik akciófilmben lesz látható a közeljövőben. Egyelőre kacsaszaga van, de már azt is tudni, hogy egy tamil feldolgozásról lenne szó, aminek az eredetijét a Ghajini rendezője szerezte, AR Murugadoss. A hindi remaket Sanjay Leela Bhansali vezényelné le, aki már meg is szerezte a 2002-es tamil film remake jogait. A Ramananak, ez a film címe a megjelenése óta volt egy telugu és egy kannadai feldolgozása is, és lesztorizva a korrupció eltörlésével foglalkozik.

5) A Housefull második részét még be sem mutatták, csak áprilisban fogják, már a harmadik részéről cikkeznek több helyen, ami előreláthatóan 2014-ben érkezne meg a tervek szerint. Így minden második évre jutna egy rész, mivel az elsőt 2010-ben adták ki. A hírt egyébként mindenhonnan cáfolták, Sajid Khan azt mondta, hogy nem álmodik ezzel, nem ez az első és legfontosabb célja a jövőre nézve. De azt is hozzátette, hogy ha folytatás is lenne, akkor arról csak a második rész bemutatása után lenne döntés, látva annak a bevételeit, sikereit, bukását akár.

6) Ali Zafar paiksztáni színész úgy tűnik többek között egy bw item numberrel készül erre az évre. Ezt erősíti meg a twitterén közzétett bejegyzése is, amiben azt írja, hogy a dansz próbákat gyűri éppen, ami egyszerre tud lenni örömteli és fájdalmas dolog, folyamat a számára. Ez utóbbihoz még hozzáteszi, hogy be is kell ülnie egy jéggel teli kádba, mielőtt lefeküdne. Arról azonban, hogy melyik filmben lesz item boy arról nincs információ. A színész amúgy ebben az évben két bw filmből veszi ki a részét, az egyik a London, Paris, New York címet viseli (március 2.), a másik pedig egy remake lesz, az 1981-es Chashme Buddooré.

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

2012.10.21.
2012.01.09.

Utolsó kommentek