A cím úgy gondolom önmagáért beszél. Ezt látva India maestroja AR Rahman pl le is nyilatkozta már, hogy nagyon reméli és örülne is neki, ha a Dam 999 egyik dalának - a háromból - sikerülne majd megnyernie a 84. Oscar legjobb eredeti filmzene kategóriáját. Arról persze nem beszélt, hogy először még a végső jelölésig kéne el-eljutnia, de mindenesetre már az is nagy eredménynek számít, hogy ebben a negyvenben ennyi dallal is képviseltetheti magát, egész Indiát. 

Ezek a zenék amúgy egy bizonyos Sohan Roy és Ouseppachan keze és füle munkáját dicsérik. Az énekesek pedig név szerint: Hariharan, Shreya Goshal, Suchit Suresan, Suvi Suresh,  Shakti Shree és az említett Ouseppachan. Maga a soundtrack össszen kilenc dalt tartalmaz, s ebből pontosan a Mujhe Chodke, maga a theme song, és a Dakkanaga nevezetű van versenyben az Oscaron, még. Érdekesség lehet az ost többnyelvűsége. A kilenc trekkből csupán 2 hindi, öt darab angol, míg a maradék kettő malayalam. 

Vélemény. Igazándiból hazudnék, ha azt mondanám, hogy csak ebben az évben nem hallottam jobbat bwból. Mert hallottam. Magyarázat: az Oscar nem én vagyok. De tökmindegy is, mert ezek vannak, ergo most ebből kell választani. Nézzük. A theme song halovány, a Mukjhe Chodke már majdnem jó, csak majdnem. Viszont a Dakkanaga az jóságos (a dewplayer szállítja idele), olyan amiben látok esélyt, nem is a nyerésre, hanem talán a jelölésre. Jóllehet ez elfogultság, a merő optimizmus beszél belőlem, meg az, hogy a többi 37 nagyon ismeretlen a számomra, oké. Azonban AR Rahman jó példa arra, hogy bármi minden megtörténhet. Drukk nekik.