Elkezdték rúgni a bőrt az eu népei és erről jutott az eszembe, hogy ha most India indulhatna (tudom majd VB, Olimpia stb) simán nekik szorítanék. Tippelnék rájuk, mérkőzésenként 6 gólt vernének, egyet se kapnának, de hát a világ nem ilyen színes (fekete meg fehér se), és ez itt az eu. Viszont, ha mégis előfordulna az a parányi csoda, hogy kijutnának, vagy inkább mondom azt rendeznének ilyet vb szinten akármit, akkor legalább már focihimnuszt nem kéne írniuk ezért külön.

Mert hát ott van bw (és kwood, twood meg sokan mások), és azok a bizonyos zenei rendezők. Na meg azok filmzenéi. Amik között tök egyszerű olyat találni, ami megfelelne erre a célra. Itt ugyanis a legnagyobb az 1 filmzenei korongra eső himnuszok, pátoszos valamint filgúd érzést pumpáló dalok száma. És pont ez is kell ide, az ilyen esetre, nem más. A lényeg a fülbemászósági x-faktor meg az egyszerű kontent és ennyi. Van is rá ötletem, ki vagy mi lehetne a vb-dal éppen. Nem, nem a Kolaveri Dire gondolok. Igazából az eszembe se jutott. Nem passzol ide. 

Ellenben a Chak de! India címadó dalánál tökéletesebb választást alig ha lehet találni és elképzelni. Kicsit az a magától értetődő, kisujjból jön kategória, már csak a film téma (női hokicsapat szeretne winwin) és kontent miatt, de azért itt a zenére is érdemes odafigyelni ám. Vagy nem is kell, mert úgyis megtapad, a nyelveden.

A dalról még annyit, hogy a Salim-Sulaiman fénykorában volt képes ilyenre. Ütős ütemek, kiváló énekesek. Kelj fel és ordibáld! Chak de! 

         

és fullba is lehet nyomni a zenét, oda meg vissza.