Van az, amikor eltervezed, kiszámolod, leganttozod, hogy most aztán minden úgy lesz. Később meg kiderül, hogy a fenéket. Bevallom, nem is szeretem a nagyon váratlan dolgokat, a hét pedig pont, hogy tartogatott ilyenekből párat-egy néhányat. Éljen. Vagy mégse.

De az utolsó napra azért csak sikerül(t) kontent-seringküldetésnek eleget tenni jól. Sőt még ozora is van, amiatt se kell szívni, a közkútak is tárva-nyitva állnak mindenki előtt, a sziget pedig szigetebb már nem is lehetne, így miért éppen mi maradnánk ki a sorból. Mi ergó bw, aki bőven adott, szolgáltatott hideget-meleget erre hétre hírekben leosztva. Hirtelen csak kapkodunk ide-oda, nem is tudjuk hol kezdjük, kinél, merről.  

Talán először is Eid Mubarak! Evribádi. Mert az ünnep az ÜNNEP, legyen akárhol-bárhol is megtartva. Ez az Eid meg most olvasom, olyan mint karácsony, mindenk hazatér (get on the train baby), eszik-iszik-mozizik ottan, háleluja nekik. Meg imádkozik, el ne felejtsük. Együtt a család, és 2013.

Meg ha már a mozi szóba került, akkor Chennai Express! Nézik és nézik és nézik. És még annál is többen. Akarok írni róla még, de előzetesen annyit, hogy filmtörténelmet írt bwban, és talán még fog is néhányat, ki tudja. Egyelőre kezdésként annyian nézték, mint hindi nyelvű mozit soha, semmelyiket se. Durva. Két nap alatt majd 70 crore-ig jutott. KÉT egész nap. Az kábé annyit jelent, hogy kihaltak az utcák, és mindenki a moziban volt, az elefántokig bezárólag csak azt leste. Ma pedig vasárnap és hát jól tudjuk, mozizni a legjobb ilyenkor. Szóval akár az is megtörténhet, hogy ma is legalább ugyanennyien látogatnak el a filmszínházakba. Shahrukh Khan úgy néz ki megcsinálta. Tudta mi kell a népnek. Mégha kritikusok úgy lehúzzák, mint a pottyantós wc-t. De hát legalább nézzük a jó oldalát: idén is lett egy Salman Khan mozink, csak azt azt Srk hozta el nekünk. Végülis belefér, de elég volt, jövőre remélem már mást csinál.