Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Anaamika trailer

Mit kapunk akkor, ha 2012 legjobb bw filmjéből, a Kahaaniból kivesszük a terhességet (why?), de megtartjuk a férjét kereső asszonyt? Hát bizony egy telugu feldolgozást. Ez lesz az Anaamika. Nayantara meg az új ottani, tollywoodi wannabe Vidya Balan. Ami furán is néz, hat ki elsőre. Mert véleményünk szerint azt csak Vidya Balan játszhatja el úgy, ahogy azt kell. Egyáltalán nem jött ránk a nézhetnénk a trailert csodálva, viszont az eredetit még így is bármikor, bárkivel, bárhogyan. Ettől még ez lehet működőképes, csak nem hiszek neki, meg benne.

0 Tovább

Freedom

Ami Dhanush volt bwnak tavaly, az pont nem lett Ram Charan. Aki ugyancsak 2013-ban abszolválta első hindi nyelvű moziját. De a debütálása, a Zanjeer feldolgozásban nem igazán jól sült (bezzeg a Ranjhanaa) el és akkor szépen fogalmaztam. Talán, ha többet táncolt volna, talán. Persze nem ő volt a banánhéj, nem rajta csúszott el. Most azonban visszahajokázva a hazai vízekre, tollywoodba, a telugu nyelvű filmekhez megpróbálja ott folytatni, ahol anno még a bw kiruccanás előtt abbahagyta. Drukkolunk neki, bár nagyon nem kell, ez az ő igazi játszótere, szóval menni fog. A Yevadu lesz a címe. Ennek a dalbetétnek meg a Freedom. Sálálálá.

0 Tovább

BoB'13: Az év legjobb nem bw, indiai (film)zenéi

Lehetnénk most elfogultak, és mondhatnánk azt, hogy a bw filmzenék voltak az idén a leghangosabbak, a legnépszerűbbek, nem utolsó sorban a legjobbak is, de azért ennyire most se volt és mégse egyszerű a történet.

Mert, ahogy a filmek esetében el kell ismerni, hogy dél és más egyéb nyelven működő, régióhoz tartozó filmközpontok vitték el a pálmát, úgy a hallottak futottak még kategóriájában is volt szerencsénk találkozni az év folyamán nem egy és kettő igazán ütösebb, évzenébb daldarabbal, ami nem éppen volt hindi.

Ettől még imádnivaló marad bw, és tényleg nagyon sok jó zenét köszönhetünk neki 2013-ban (erről majd egy másik listakor), viszont neki is, nekünk is jobb, ha vannak még további indulók a szakmában, ahhoz közel, mert így az életben, évben legalább még több zseniális indiai muzsikára van esély. És lett is.

Egy top10 pont ki is lett centizve belőlük, bár volt eredetileg sokkal több is, ám a kedvencek ők itt, személyre szabottan. Meg is indokoljuk miért, és meg is mutatjuk, hogy a diszkók népe se keverje a szezont a fazonnal, bw-t valami mással. Ezek itt azok, a mások, hol kannadai, tamil, telugu, malayalam alkotások filmzenéi, vagy sorozatoké, rappköltemények társaságában. Fákje.

A lista tehát elég színes, vegyes meg unikum. Iszkoljatok, twisteljetek, rázzátok a tooht, vagy csak képedjetek el, dobjátok le a szempillákat, mert ennyi jó nem bw dalt hátán nem hordott idén az internet. Csak itt, csak most, csak úgy. Úgy van. Legyen.

0 Tovább

Aww Tuzo Mogh Kortha

Az a helyzet, hogy Tél Tábornok hivatalosan is visszavonulót fújt. De csak most azután, miután összefutott ezzel a telugu nyelvű filmzenével, ami akkora jóság a köbön, hogy a karácsony ahhoz képest pizsamaparty. Komolyan kint már süt a nap, veszem is elő a napszemüveget, és elképzelem, hogy Mahesh Babu helyén, a nem csúnya színésznéni oldalán veretem szét magam erre, az Aww Tuzo Mogh Kortha című dalra, és plébekelek, utánzom le a csudabaromiállat koreográfiát. Teljes kiszerelésben itt fülelhető be, míg a betétért még várni kell egy ideig sajnos. Pedig hát azzal együtt ütni fogja bw összes még meg se jelent dalos, táncos videóját. Fülpornó még utoljára az év végére.

0 Tovább

Violin

Régen minden jobb volt. Na ja. Nyárzenékből is több jutott, bwban főként. Most meg idén szenvednem kell, ha egy listát akarok írni ezekről. Nem is tudok, az a helyzet. Még szerencse, hogy ott nem minden indiai film bw film, hanem indulnak mások is. Készítenek más régiókban, más nyelven más mozikat. Nem rétestésztázom túl, a lényeg, hogy az egyik legkedvencebb nyári slágerem bizony egy ilyen, egy telugu nyelvű tollywoodi alkotásból való. Ami nem új, volt róla poszt már. De fussunk neki újra, megérdelmi. A film címe az Iddarammayilatho, a számé meg egyszerűen csak annyi, hogy Violin. Ami azt jelenti, hogy pontosan azt. Hegedűcunamikontent minden mennyiségben egy dalba költve. Nem is emlékszem mikor szólt utoljára ilyen jól ez a hangszer egy bw vagy nem bw muzsikában. De nem is ez a fontos, hanem az, hogy most a premier után nem sokkal a dal mellé betét is van, azt is megkaptuk, bár teszem hozzá nem ultragiga felbontásban, így kattintás csak elvakultaknak, akik olyanok, mint én. És akkor most együtt, mindenki: "girl gundello chotistha..." Imádom.    

0 Tovább
12
»

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek