Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Joker trailer

Poszter? Pipa. Kiszivárgott dal? Pipa. Előzetes? Az is pipa. Nost, mit lehet ezek után mondani?

A mai napon egyszerűen a Joker mindent vitt. Az #indianpeopleproblems csak erről szólt. Trend volt, hol ez, hol az miatt, de azt hiszem a most következő 2 és fél perc (1 percnél kezdődik igazán) érdekelhette legjobban az aktív közönséget. És az igazat megvallva ez is sikerült a legfényesebbre mindhárom közül. Nem is hiába hagytam a végére na.

De kezdjük az elejéről. 

Indiában, azon belül is bwban a sci-fi nem egy túlhasznált műfaj. Romantikus filmet, drámát, vígjátékot, de még thrillert, akciót, nem utolsó sorban persze masalat is előbb készítenek a rendezők, készíttetnek a producerek, mint egy ilyet. Ami hát valljuk be kellően kockázatos vállalkozás is tud lenni sztárok, heroine-ok, item numberek, jó zenék nélkül (amik nem kimondottan sci-fi műfajjegyek). Persze vannak, akik próbálkoztak vele, ismerjük is a Krrisht, a Koi Mil Gayat, vagy a Love Story 2050 című filmeket (a Robotot most nem veszem ide, az tamil nyelvű), de csak ismerjük, aligha szeretjük nagyon, vagy néztük vissza többször is mert annyira de annyira akartuk volna. Ki is kell hát mondani lassan, nem szégyen, hogy bw-nak nem ez a játszótere, itt és ebben nem érzi magát otthon. De no problemo. Így van ez rendjén. 

Mégis mondom, ennek ellenére csinálják, gondolkodnak a műfajban, annak a - számukra picit korlátolt - lehetőségeiben, hogy mit is lehetne kihozni belőle. Mert lehet sikeres, hogy a fenébe ne, ha úgy készítik el, csak az indiai embereknek, nekik egyenesen, senki másnak. Hiszen elég sok külföldi filmet láttak, láthattak a rendezők már, a forgatókönyvírók is olvashattak ezt-azt a nagyvilágból, szóval a kapu nyitva áll, ha valaki elég tökös hozzá, akkor átmegy rajta, mint kés a vajon, és megmutatja lehet ezt így. Na Shirish Kunder valaki ilyen lehet (Farah Khannal karöltve).

A Joker teljesen az ő műve. Alig van olyan része a filmnek, amiben ne lenne benne a keze. Komolyan gondolta tehát, hogy elhozza az alieneket (a Koi Mil Gaya után) újra bwba, az indiai szinemába. Mégpedig a történet szerint egy NRI (Sonakshi és Akshay) pár segítségével, akik szeretnék a térképre feltenni a kis falujukat, amiről pár km-rel arrébb senki se tudja, hogy létezik egyáltalán. Ezért kitalálják, hogy ufo was coming, pont oda, abba a faluba, körökkel meg mindennel, amire persze egyből ráharap a média. És bumm.

Lőjetek le, de marhára bejön. Az amcsi féle alienezés az orromon jön ki már, ezt meg végig mosolyogtam, hogy de jó. Különb azoktól, fákje. Ha unod a banánt, itt a helyed. Móka és kacagás vár majd rád. Popcorn bekészít, agy kikapcs. Kitkat.

'Being Alien'           

0 Tovább

I want fakht you

Ami nem egyenlő az 'i want fuck you'-val. Nem ezt énekli Sunidhi Chauhan, hanem, hogy 'fakht', ami azt jelenti 'csak'. Magyarul csak téged akarlak. 

A Joker egyik zenéje, és ideje korán, a tervezetthez képest már most a netre került. Legalábbis a rendező (ShirishK) és a producer (FarahK) twitteres beszélgetéséből pontosan ez derül ki. Meg hogy ennek a számnak volt már száz címe ezelőtt, olyan mint az I want just you vagy Kafirana pl., végül aztán ez lett belőle.

De van itt még más. Ugyanis a kiszivárgás után azonnal elterjedt, hogy ez és Chitrangada Singh item songja egy és ugyanaz. Mitöbb ez nem is a végleges verzió, hanem lesz, van ennek egy továbbfejlesztett változata, mint amit anno a Ra One és Chammak Challo esetében eljátszottak a marketingesek. Hwhat?

Tehát kérdőjelekből nincs hiány, több van belőle, mint égen a csillag. Eközben pedig mindenki ott van a zenénél, megáll, meghallgatja, beszélnek róla. És valahol pont ez a lényeg. Apropó zene, mi van vele, elhanyagoltuk eddig rendesen. Nézzük. Öööö hallgassuk. 

Igazi bw nóta. Ami jó. Tetszetős (a szövege haláli). De sok mindenre emlékeztett, más dalokra, ami már nem annyira jó. De egye fene, a szívemnek szerelem. Kellett ez, mint melegben a védöital.      

0 Tovább

Joker poszter

Ha most nem tudnám, hogy a trailer milyen, akkor bizony e plakát alapján semmi esélyt sem kapna - tőlem. /Persze-persze 1 poszter nem minden, pl. perdöntő tényező a megnézés okán, hát még szerencsére.

Ettől függetlenül, tartom, hogy az év egyik legleglegszörnyűbb poszterét látjuk a bekezdések alatt. És tényleg egy olyan filmhez, ami talán többet érdemelne, többre hivatott, akár a színészek, de akár a rendező, a produceri nagynevek miatt.

Amúgy nem tudom ezt a _valamit_ ki alkotta meg, de remélem nem sok pénzért csinálta, mert ha igen, akkor az egyenesen a bűn fogalmát meríti ki, gondolom nem csak nálam. Egyszerűen: oda, se, merek, nézni.  

0 Tovább

Feltett kezek, napszemcsik, színkavalkád=Joker

És még mindig tudják fokozni. Mert amikor már azt hiszed, hogy nem, nem tudják majd a Jokernél megfejelni az előző kép és akármilyen kontentet, akkor de, bekopogtatnak egy ehhez hasonló őrülettel. Megáll az ész.

Jóllehet S. Kundernek fel is kötnie azt, ha nem akar leégni. Hiszen a színészei (Sonakshi-Akshay) a Rowdy Rathoret sikerre, blockbusterig vitték, és furán venné ki magát, ha itt erre nem kerülne sor és sör. Ez persze tiszta elmélet, és belemagyarázás... lehetne. Ha a hírek szerint, a cast és a rendező személye közt jó lenne a vizony. Viszont erről szó sincs. Akkor ez egy nem jó előjel. Úgy van. Az meg a pláne, hogy erre fel még csúszik és csúszik bemutató.

Magától értetődő azt hiszem, hogy a Rowdy Rathore bezavart a képbe. Nagyon.      

Én azért ettől még reménykedem. Mert az igazság, hogy vevő vagyok lennék az ilyen hülyeségre. Egyedül attól félek igazán, hogy itt ez a vicceskedés majd kicsit erőltetettbe megy át. Pölö túlspilázzák. De oké, ennyire előre most nem menjünk, hiszen semmi pontosat-hivatalosat nem tudunk még róla, ezért várjuk csak meg szépen-okosban azt az első előzetest.  

0 Tovább

Joker nem most, nem is akkor, hanem később

Mert Shirish Kunder [a rendező] ezt üzente. A twitteren át. Azért az üröm mellé képet is csatolt hozzá, hogy annyira ne fájjon a hír, nekünk, akik szerették volna már látni. No, mindegy. Irány a naptár. Karikázzuk is be, hogy az új dátum szeptember 14, hurrá.  Ez szép és jó, csak mégsem. Hiszen a Kareena Kapoor féle Heroint pont akkor mutatták volna be, de így inkább eltolták egy héttel, 21-re. Ami meg azért nem szerencsés szitu, mert ott van két film, az English Vilish és az Ishq in Paris, akik aznap debütálnak. Na ennyi filmet egy nap kizárt, hogy vetítsenek majd. Szóval lesznek itt még variálások és csúsztatások ezerrel. Azonban relax ombre. Valamikor csak vászonra viszik őket, nem kell sietni. Messze van még az év vége, háhá.       

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

2012.08.24.
2012.07.28.

Utolsó kommentek