Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Barfi trió

Anurag Basu 'szerelem volt első trailerlátásra' filmjének szereplői padoznak éppen nagyon mosolyogva. 

0 Tovább

Képben: Barfi

0 Tovább

Barfi! poszter

'Barfi is not a silent film, but has few dialogs'. - na röviden tömören így lehet összefoglalni Anurag Basu legfrissebb nyilatkozatát, ami egyben reflektálás azokra a vádakra, miszerint a filmje túl csendes, sötét hangulatú lesz (a trailerből látva).

Ahogy mondta, pont ilyen filmet akart. És színészeket is úgy válogatott, hogy azok minél többet el tudjanak mondani igazi beszéd nélkül. Vagy inkább megmutatni.

Szerinte egyébként tök vicces filmről van szó. És az emberekben van a hiba, akik ha már más, a konvencionálistól eltérő karaktereket látnak, mindjárt másnak képzelik el a filmet is (dark and grim). Pedig ő csak egyszerű sztorit akart, amit az emberek könnyen megértenek.

Nincs is ezzel baj. Szerintem se. Sőt igaza van, tud valamit. Mert amióta pl. van trailer, azóta minden egyes nap lemegy egyszer az előzetes. Komolyan szerelem már.

Persze olvasni lehet, hogy ilyen flop lesz meg olyan végül, mert az ilyen nem működik bwban, a kutyát nem érdekli. Hát nem tudom. Pár évvel ezelőtt magam is biztosan rávágtam volna ezt.  De változik a filmgyár, a műfajok tisztulnak, új a rendező gárda, fiatalok is vannak, ahogy a színészeknél is be-befuthat noname arc, sötöbö. 

Nem utolsó sorban meg mellette, a rendező és a Barfi mellett szól, hogy a színészek azok színészek, akik ugye sztárok. Így az aktív közönségből már kapásból elgurul rá az, aki Priyanka meg aki Ranbir fan meg aki látta az Anjaana Anjaanit. Aztán nem szabad elfelejteni a filmzenét, hiszen a csenddel hatványozódik a szerepe (ööö ki is a szerző, utána kéne nézni). Magyarul, lesznek a moziban, néznek és nézik majd, ahogy én ezt a friss hamuba sült posztert, ami most érkezett és igen fun.        

0 Tovább

Barfi trailer

Bwban szemmel láthatóan emelik a tétet. Alig egy hete vallottunk szerelmet az Ek Tha Tiger promónak, most meg itt ez a Barfi, ami még annál is elképesztőbb, szuperebb, imádnivalóbb. Ehhez akkor mit szóljak már?

Igazából úgy készültem fel/rá, hogy nem akarom túldicsérni majd, mert ennyit, amit az előzetes mutatott, tényleg nem láttam benne eddig, vagy akár csak vártam tőle. Aztán tessék. Meg-vagyok-lepve. Nagyon.

Egy különleges hangulat, jó zene, megfejelve süketnéma Ranbir Kapoorral. A Barfi egyelőre, ez alapján mindennek kinéz, csak bw mozinak nem. Látom, valaki Wes Andersonhoz hasonlítja. Azért annyira nem, de van is benne valami. Végre nem fight nem masala nem remake, hanem más. Egészem más, mint a megszokott. Eddig a Kahaani vagy a Vicky Donor is így tudott szép sikereket elérni. Úgy is látszik, az indiai aktív közönségnek szüksége van az ilyen filmekre is.

És ezt én csak maximálisan támogatni tudom. Innen messziről. Ranbir Kapoor meg a férfi Vidya Balan. Szépen tör fel, mint a talajvíz. Hiszen emlékszünk, 1 éve még rocksztár volt, most meg 180+180 fok fordulatot vett és ez is milyen jól áll neki. Retteghetnek a többiek, a Khanok. Lehet ugyanis, hogy idén ezzel a Kapoorral megint számolni kell az esélyesek, a legjobbak között.

Legyen így. Legyen igazam. Legyen ez egy jó film. Aj de nézném. Azon ritka esetek közé tartozik ez, amikor még a filmzenéje se izgat, hogy milyen, vagy ki szerzi. Csak látnám már.   

0 Tovább

Barfii poszterrészlet

Az fb-n és a twitterről indulva (magyarán az egésze weben) terjedt szét a szeptember 14-én mozikba kerülő film plakátjának kis darabja. Hivatalosnak egyelőre nem hivatalos. És ami a fura benne, az a bal felső  dátum-megjelölés. Ami minden bizonnyal a bemutatóra utal, csak hát mégse. Mivel időközbe eltolták az első mondatban említett tájmra. Anurag Basu filmje amúgy azért lesz és lehet érdekes, mert az Anjaana Anjaani után Priyanka Chopra és Ranbir Kapoor újra együtt szerepelnek.    

b

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek