Igen az, amit a hivatalos megjelenés után nem sokkal már vissza is vontak. Ejnye. Mit követtek el, hogy ezt érdemelték? Elmesélem. 

Arról van (volt) szó, hogy a Popchips egyik legújabb online reklámjában - többek között - egy indiai Raj nevezetű jó barnára festett figura "keresi a szerelmet". Amivel azért nem is lenne baj, mert régóta tudjuk, hogy aki bátor, azé a menyasszony. De, de úgy látszik mégse így kéne ezt csinálni egy reklámban. Gondolták sokan, akik szerint ez tökre rasszista, ahogy barnára kenték (blackface dejavu) meg ahogy kiparodizálja (gesztusok, mimika, akcentus) az indiaiakat. Jöttek is a panaszok Raj miatt, amiért végül a Popchipsnek meg kellett tennie azt, amit.  

Később úgy kommentálták, hogy ők csak viccesre akarták fogni, paródiaként számoltak vele, és eszük ágába sem volt sztereotípiákat létrehozni ezzel, ezekkel a karakterekkel. Nem akartak megbántani senkit, blabla. A Rajon kívüli többi karakterrel külön-külön egyébként most is lehet még találkozni a neten. Persze a 39 éves bw producerrel is. De vele csak úgy, hogy ha a többit is megnézed montázsban vele együtt. Most itt.

Vélemény? Egyet kell értenem azzal, aki azt írta, hogy: "not racist. just stupid".