Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kyonki tum hi ho, Ab tum hi ho

Talán nem is mondtam még, de azért szeretem azt egy bw zenében, ha a zeneszöveg is legalább annyira könnyen tapad, ragad, mint maga a dallam. Nyilván nem esik ki a legjobb vagy az évzene pikszisből emiatt senki, egy szerzemény sem - eddig és ezután se, mert aj mittudomén nem jut eszembe a refrén. És ez most akkora örök hiba lenne n+1, hogy onnantól kezdve többet nem is akarnám már hallani. Szó sincs erről.

Mert kontra, megszámlálhatatlan azon számok száma, amikből a mai napig nem tudok egy pontos, dalszöveghű mondatot elmondani. Dacára annak, hogy avítt slágerek, és 'megvoltak' már vagy több százszor. Ez nem fekete pont, de a másiknak meg piros se jár ezért, egyszerűen így vagyok beállítva, néha kell ez a plusz a muzsika mellett.

A Tum Hi Hoban pedig megvan ez a plusz. Hirtelen nem is tudom, hogy a zene vagy a szöveg varázsolt volna el előbb, de tökre lényegtelen, mindkét fronton világklasszis teljesítményt ad. Így nem csoda, hogy időközbe bizony-bizony évzenének nőtte ki magát a dal (a leg20 közé várom, bár hosszú még az év), ami nem más, mint Mithoon az Aashiqui folytatásához készített egyik bw filmzenéje.

Kint, Indiába hatalmas sláger lett. Érdekes hozzávaló, hogy a történelem pedig ismétli önmagát, hiszen az első Aashiqui is a jó zenéitől volt hangos, és emlékeznek is így rá sokan előszeretettel sok szeretettel, és most megint ez történt, 2013-ban is a csapból folyik az egyik. A film meg, ezek után olyan lesz, amilyen. Mert ennyi és ekkora siker már félsiker az egész darabra nézve. Ott tartunk, hogy a nagyobb filmek, vagy zenei rendezők is megirigyelhetnék. És ha másért nem, ezért érdemes volt folytatni.

Mindenki szereti, Dj Shadow is. Vagy nem, és csak muszájból remikszelt. Van egy mondás, miszerint a jó zenének szerencséje van. Bárki bármit hoz ki belőle, az akkor is fasza marad. A Tum Hi Ho az maradt. Ez a feltupírozott, turbozott, tuningolt változat is rokkol, hazatolja a bringádat, helyetted, ha úgy van. Büntet. Az eredeti lassú, giccses után nehéz elhinni, de sikerült teljesen táncparkett-kompatibilisre átültetni, aminek van létjogosultsága is, lehet twisttwisttwistelni rá, ajánlott, kötelező. Szeressem.         

0 Tovább

Mere Da Ka Mash Up

Eldőlt. Számomra már biztosan kötelező képkocka néznivaló lesz a MDKM. Lehet flop, agyonkritizált, mert ilyen zenék mellett a korai ez a tavasz kihagyhatatlan ajánlata. Meg(v)ettem. A most következő Dj Shadow nevével fémjelzett mesáp pedig már csak a cseresznye a habon. Korrekt, lájti, nagy jóság, míg a punjabi különítményről ne is beszéljünk. Rokkol hatványozottan. Idevele.  

0 Tovább

Valentine Mashup

Tavaly Kiran Kamath, most meg Dj Shadow szállítja a kötelező mesápot ilyenkor, pont most, pont erre a napra. Lávlávláv. Szép munka, de azért nem kiemelkedő.

Persze az is tény, hogy jó dalokból szemezget, amiért kijár piros pötty. Vannak benne új, de oldszkul régi dallamok is, taps és cunami. Boldogot hát.      

0 Tovább
12
»

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek