Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Érkezik a Yudh

Érdemes lesz tehát picit a tévék felé fordulnia az indiaiaknak. Hiszen egy több mint ígéretes sorozatra van kilátás a közeljövőben a számukra. Ez lesz a Yudh. Amit igazán az emel ki a bőség zavarából, hogy Anuray Kashyap rendezi, és a főszerepben nem más, mint Amitabh Bachchan lesz látható. A háttérben pedig a Naxalite mozgalom a történet alappillére, bár ennyire azért nem lesz egyszerű, ismerve Anuragot.

"A story of a man who is invincible. It is the journey of a man and his struggle with his collapsing health, his battle with business rivals and his complicated family equations. It is journey to emerge as a winner despite all odds."

Egy pilotot mindenképpen megérdemel majd, annyi szent, a Sonyn vetítik, bár azt nem tudom pontosan mikor is, de jön. 

0 Tovább

És jönjön a Satyamev Jayate 2

Ha trollkodni akarnánk, vagy mindenáron tűt keresni a szénakazalban, akkor azt mondanánk, hogy a Satyamev Jayate semmi másból nem áll, csak abból, hogy Aamir Khan zabál, majd sír, majd nassol, majd krokodilkönnyezik, majd ugyanezt végtelenítve sok részen keresztül. De mivel mi alapvetően hiszünk benne, neki, és teljesen osztjuk a nézeteit, bírjuk nagyon (bár ez azt jelenti, hogy most egy ideig megint nem forgat filmet, #sadpanda), nem mellesleg tényleg olyat tett az első évaddal, amit Indiában addig senki nem mert, így igazából annyit sírhat és ehet, amennyit akarhat. És fog is amennyit, mert jön a népszerű tévés 'based on true story in India' showjának folytatása. Következik, következzék a második felvonás. Ahhoz meg az első felvezetés promó formájában (amit mond). Jai Ho!

0 Tovább

Saraswatichandra

Fura az, amikor nem indiai filmet (legyen az akármilyen) nézek. De még annál is furább, amikor indiai sorozatot. Eddig ugyanis nem volt szokásom nagyon követni (tudok párról, hogy van), bőven elég volt az amit a filmipar ad és diktál. Viszont a film mégse sorozat. És az igazság az, hogy ez utóbbi műfajt is imádom, nagyon. Ha valami megtetszik, vezértéma más szempontból, akkor legyen az bármilyen stílus képviselő, és nyelven készült, egyszerűen csak jöhet. És jött. Mint ez.

Sanjay Leela Bhansali munkásságát elnézegetve nincs indiai ember, fanatikus, aki nemet mondana egy újabb a nevével fémjelzett alkotásra. Bár, teszem hozzá, olyan filmekkel maga mögött, mint a HDCCS, a Devdas, a Black, a Guzaarish, a Sawaariya mellett ez nem is nehéz.

De mi van akkor, ha a vásznat le és felváltja a kockaalakú készülék? Semmi igazán. Bár nyugaton elterjedt menőség lett mára, hogy ismertebb rendezők nevüket adják egy sorozathoz, annak egy részéhez, már amennyire azt én tudom. Csinálnak-csinálnak szépen, szép számmal. Van ez így.

Az okokért pedig nem kell messzire elmenni. Baromi sokan tévéfogyasztók még mindig. Fakt. Aki a sorozatot szereti rossz ember nem lehet. Meg valakinek, a film, valakinek ez, és a papné. Világos. SLB nem tudjuk, hogy ezen vagy más cél miatt vezérelve, de sac február óta elmondhatja azt magáról, hogy bw sikerfilmek rendezőjeként még egy tv sorozat is a nevéhez fűzödik. Vagy telenovella, szappanopera (elvileg ez az), mit tudom én mi már, és hogyan nevezik ezeket. Lényegtelen is.   

A címe a Saraswatichandra. Kábé 20 perces részekkel jelentkezik nap mint nap az említett dátum óta az indiai Star Plus csatornán. Egy gujarati novellából építkezik, a helyszín egyik fele ide is köthető, a másik Dubaihoz(!). A sztori szappan, Saras és Kumud szerelmének viszontagságos, eseménydús története, intrikákkal meg mindennel, amivel SLB nem hazudtolja meg magát. És nem hiszem azt, látva már a 16. részt is, hogy rosszul döntött, amikor elvállalta.

Ami tetszik benne igazán, hogy 100% indiai. Na végre! Szeretem bwot félre értés ne essék, de ez mégis csak hiánycikk lett belőle. Miközbe ez meg desi, pedig nincsenek ilyen dalbetétek, olyan sztárok, amolyan item numberek minden harmadik percben. A színészek okésak, a zenéje kellemes, de a környezet az mindentvivő, ahol az egész játszódik, csudaszép. És pluszba még komolyan érdekel mi sül ki belőle (hepiend ofkorz?). Sok, több és még több részt!            

0 Tovább

Tévéajánló mára: MNIK

Ilyen se volt még, pedig simán lehetne rendszert csinálni belőle. Abból, hogy ott vannak, szerepelnek a bollywoodi filmek nap mint nap az egyes csatornák műsorkínálataiban. De nincsenek, ez a magyar valóság. Erről már, a semmilyen helyzetről értekeztem korábban, mondottam volt akkor is, hogy azért be kell látni több probléma áll fenn egy bw film forgalmazásával, mint egy hollywoodi produkcióéval. Ami persze kiküszöbölhető meg nem nagy akadály, de mégis csak több problémaforrást jelentenek a tv platform számára, mint behozni, és levetíteni egy másik náció által legyártott alkotást. Mint pl. Egy. Az igény kevés rá. Kettő. A bwfilmek játékidejeinek hossza. Három. A szinkronkérdés az állandóan beszúrt táncos-zenés jelenetek, montázsok miatt. A négy a pénz, de az meg mindig ott van.

Lehet tévedek, javítsatok ki nyugodtan, de az utóbbi időben a Krrisht játsszák agyon az egyik filmescsatornán, aztán volt még a Saawariya is nézhető, valamint a duna próbálkozott meg még régen egy indiai filmeshéttel, amiből az lett, hogy összevágtak hetet havat a bwfilmekből, mire azokból semmi, semmi élvezhető nem maradt. Aztán el is érkeztünk a mai napra, amikor is az HBO a My Name is Khant, 2010 egyik legjobb romantikus drámáját (nem csak bw szinten) tűzi műsorára, 21:20 perckor. Egy kommentelő szerint is rátaláltak B-Townra, azok alkotásaira, és csak reménykedni lehet, hogy ezt több és még több követi majd.

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek