Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az MTV Unplugged újszériája és Amit Trivedi bemutatja

Azt az Iktarat, ami úgy ellazít, megnyugtat és kikapcsol (keep calm), hogy észre sem veszed. Most meg még új csomagolást is kap, akusztikusan, egyedien, amitől a mínuszok is félnek. Én pl. teát szürcsöltem alá, elhajlogattam rá, és a nap végére beérett nem-szalonképességem egycsapásra átváltott relax üzemmódba. Tényleg ilyen hatása van, de már az eredetinek is. Ezért szeressük. Szeressétek. Jól jön, ha jön.  

0 Tovább

Coke Studio, Amit Trivedi, Nirmohiya

Azt mondja, hogy még júliusban volt Amit Trivedi Coke soros, aminek keretében készített el öt új dalt. Ezek közül van itt most egy, a Nirmohiya. Azaz a young love, ami egy punjabi szerelmes ballada. Első fülre klasszikusnak klasszikus, de mégse, hiszen a hagyományos népi zenét (elemeket Rajasthan és keerthanam) keveri jól, rázza fel jazzel. Ejha.

Az énekesek Devendra Singh (a fiú), aki még csak 16, és akiről azt nyilatkozta AT, hogy már két évvel ezelőtt felfedezte, akkor volt 14, de mintha egy 40 évest hallott volna már akkor énekelni. Félelmetes volt. Szeretett is volna vele dolgozni, de hát akkor még neki se volt annyi lehetősége bwban. Gondolta majd később. Igaza is lett. Mára befutott, - az egyik legígéretesebb zenei rendezőnek számít bwban -, és a Coke felkéréssel együtt a fiú is jött, aki közbe meg az Indian Idolba elindult, talán meg is nyerte, sanszos.

Ő mellette Harshdeep Kaur énekel. A "gyerekhez" képest veteránnak számít. Nyilván korban, de azért neki a filmográfiája (pl. Jugni, Jhak Maar Ke, Baari Barsi) is jelentősebb számú. Főleg azok után, hogy Devnek még nincs is ilyenje. Még. Mert ne csodálkozzunk azon, ha legközelebb már egy Amit Trivedi által megkomponált filmzene korongon visszaköszön a majd hangja. 

Végezetül meg magáról a zenéről is legyen valami szóforgács. Még akkor is, ha nehéz szavakat találni rá. Talán olyan, amilyennek a címe elmondja. Ha hallgatom újra fiatal leszek, és nagyon szerelmes. Letörölhetetlen vigyor költözik be arcberendezésemre, leírhatatlan érzések jönnek-mennek, és annyira édes az egész. A klarinét meg basszus, mikor hallottam utoljára. És mennyire is jól van kihasználva. Amit Trivedi taps taps taps. Aztán a többi négyet se felejtsük el, hogy van. Ott ugyanis beköszön még a pop, a rock is, több folk, több jazz.

Érdemes tehát végigkattolni az egyik legjobb, ha nem a legjobb, idei Coke Studio részt, a harmadikat.          

0 Tovább

Lagan Lagi

Én már állva tapsolok. De ti is fogtok nemsokára, igen. Köszöntsük is együtt a legjobb nem indiai filmhez készített hindi nyelvű (indiai) filmzenét. Azt-azt. A Trishnaból a Lagan Lagit. 

Amit Trivedi te, meg is emelem a kalapom és lehajolok előtted. Zseni vagy. Persze ez ugyanúgy kijár az énekeseknek is. Egyedül csak azért kár, hogy a film nem tudott harcba szállni a zenével. Hiába volt szép meg minden, ezen még Anurag Kashyap se tudott segíteni. Nekem akadozott eléggé a történet. Jóllehet egyszer simán elnézegettem Freida Pintoval, nem bántam meg végülis. Bw-tól meg oké messze van, de a zene azért így is kiemelkedik durván.     

0 Tovább

Trishna filmzene

Nem egy bw-darab, de van (csomó) indiai vonatkozása a Trishnának, ami Thomas Hardy regényének, a Tess of the d’Urbervilles (Az egy tiszta nő) filmes adaptációja. Michael Winterbottom rendezte, és két fiatal szerelmét, annak drámáját meséli el. A Torontoi filmfeszten már bemutatták, mindeközben UK-ba is befutott, meg a nyár folyamán sok más helyre is is megérkezik még a nagyközönség elé.

És akkor jöjjenek azok a vonatkozások. Azon túl, hogy az egész sztori Indiában játszódik és az egyik főszerepben a rút desi kiskacsa Freida Pinto szerepel (még Anurag Kashyap is feltűnik), még a zenében is találkozni ismerős nevekkel. Olyanokkal, mint Amit Trivedi. És ezt tök jó látni, fúh de még milyen jó lesz hallani majd. A film is érdekes, de minket most tényleg a dalok hoznak a lázba, amik közül egy így néz ki promóképpen. Idevele, velük gyorsan. 

0 Tovább

Aafaton Ke Parinde (Birds of Troubles)

Amit Trivedi elektro, dábtep hangzással is bíró Ishaqzaade filmhez készített dalának promójához volt már szerencsénk, így nem kell bemutatni. De, de teljes egészében, hosszában csak itt és csak most lehet elélvezni tőle Suraj Jagan & Divya Kumar kettős dalolásában. A kedvenc részem pontosan 1:50től van. Hááááá, háááá. És tényleg hol van már az a soundtrack? Hol?

0 Tovább
«
12

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek