Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

És a telugu filmzenék már smafuk

Hiszen idejét se tudom, mikor is szolgáltattak talpalávalót a posztteli hétköznapokba. Még a Nenokkadine és a Race Gurram próbálkozott utoljára, szó se róla, de ezek se tegnapiak éppen. De most ezt az űrt betöltetvén totál véletlenül érkezik a Kanulanu Thaake c., ami a Mannam filmzenéje egyben, és egészen pontosan már nyár óta várt arra, hogy rátaláljak. Megtörtént. Az meg kölün vicces, hogy akit én első fülre a helyi Arijit Singhnek gondoltam, az bizony Arijit Singh. Mintha csak éreztem volna, a dalrendezőfelelős Anup Rubens. És tökre szeretnivaló. 

0 Tovább

Pont olyan, mint egy nyári sláger

Lehet a nyár a valódi arcát nem is mutatta ki a három hónap alatt, de legalább az összetevők nem hagyták annyiban, és azokon nem múlt egy fabatkányit se, hogy azért az érzés olyan legyen, meg meglegyen alapjáraton, mintha lubickolnánk (lubickoltunk volna) a jó időben all the time.

Hiszen a lemondott napsütés a minekvan szél és eső kollaboráció se tudta háttérbe szorítani azokat az ütemeket, amik szebbé, elviselhetőbbé, élhetőbbé tették a várva várt vakációt, a leállásokat, vagy a nyaralásokat mindközül.

Az ütemek, viccelsz?

Nemigen. Már-már kipotólták az unalomperceket, egy vödörnyi jeges víz voltak a fej fölött, yolora serkentettek, vagy csak úgy szóltak, ahogy egy nyári slágertől az szokás. Sőt, a 3 hónapnyi garancia se vette el az ember kedvét, se az, hogy túl jól szituáltaknak tetszettek lenni, miközben egyes egyedüli küldetésük abban rejlett, amit aztán sikeresen abszolváltak is.

Mégpedig?

Éjjel-nappali nyitvatartást a fülekhez, álmatlan éjszakákat, esti meséket, reggeli ébresztőket, sok mosolyt, még több légéneklést, annál is több táncmozdulatot senki szeme láttára. Ha másért nem is, na ezért megérte ezt a nyarat megrendezni. Meg, hogy elfogadtuk a meghívást rá, így gazdagabbak lettünk csilliónyi szupi-szuper zenével, amivel India zenei világközepe lepett meg minket.

Bár meglepődni azért nem sikerült, hiszen ahogy a tavalyi lista is a tanú rá, azért ez benne van. Lehet számítani ilyen esetben is rá, mármint, hogy feltupírozza picit azt, ami nem az. Színessé, harsányabbá, mozgalmasabbá, élvezetesebbé tegye a rendhagyó, mint később kiderült: átlag alatt teljesítő nyár ázsióját. De nem is temetni jöttem, hanem örömködni nekik, miattuk.

Lássuk tehát akkor, hogy kik voltak

az indiai zeneélet vallomásai, nyárigyerekei, rakpartjai

nekünk, szubjektív egyenesen egész Indiából. Van itt bw filmzene, punjabi poplíra, anirudhi feltámadás, atuzomokorta, és hát a malayalam dalok még itt sincsenek, pont hogy lecsúsztak egy hangyafasznyival a első tíz verhetetlen, magas zenelejátszási krediteket bezsákoló mindentvívő extravaganza audiokontentjei sorától. De soha semmi esetre sem cserélnék velük, még úgy se, hogy a tavalyi Neram mindegyiket szétalázza.

Ja és ha a sorrendet nézitek, ne nézzétek, mert nincs. Nem is lehet. Jótanács: adjunk még egy esélyt azoknak a hónapoknak, mert visszanézve nem is volt az olyan rettenet. Hajtás utána.

0 Tovább

Sweety

Twitteren írtam, de ide se maradjon ki: a következő meg az azt következő életemben is Allu Arjun akarok lenni, köszönöm. 

És tudom igen, persze, hogy a zene megy a színészhez és nem fordítva, de most már 3 éve folyamatosan csak olyan telugu nyelvű filmet vágnak a képünkhöz, amikben ez lassan megcáfolodni látszik.

Mert egyszerűen egybeforrt az Allu Arjun név a királyságos filmzenékkel. Előbb gondolunk arra, hogy magas filmzenékben lesz részünk, mint hogy magára a filmre, vagy a színészre, az ő teljesítményére. Oké ez utóbbihoz se férhet nagyon kétség. De na, értitek, dörzsöljünk a tenyerünket már most, hogy mikor lesz legközelebb AA film.

Ez pedig nem ígéret, itt a bizonyíték rá, sorolom:

2012 - Chakkani Bike Undi (Julayi)

2013 - Violin song - aka Girl Just (Iddarammayilatho)

2014 - Sweety (Race Gurram) 

A tavaly és a tavalyelőtti is mind-mind ott volt az év végi legjobb nem bw filmzenék top helyezettjei között, a legjobb ötben, sőt 13-ban még nyert is a Violinnal, ami azóta is nagy szerelem. Bár ha a Sweety így folytatja, akkor még a végén leváltja, és befurakodik a legtöbbet hallgatott Allu Arjun dalok elé, meg úgy minden elé. Plusz a dalbetétet még nem is láttuk, sírok. SÍROK. Örömömben.

u.i.: a refrént meg légplébekénekelni már tudom úgy, ahogy Arijit Singh se tudná. 

0 Tovább

Aww Tuzo Mogh Kortha

6 dolog, amiért ezt nem lehet kihagyni: mert bambi, rubik kocka, Kriti Sanon. És Kriti Sanon. Meg Kriti Sanon. Mahesh Babu meg monnyonle

A nagy sikert aratott Nenokkadine még nagyobb sikert aratott (nálam is) dalbetétje tavaly év vége óta tartja lázban az internetet. Mindenki azt akarja tudni, mi is az a átuzomokortá, mit jelent az, meg alapjáraton telitalálat lett a dal. A hidegben nyitott, és ahogy egyre melegszik egyre többet fordul meg a füljáratokban, és utánozzuk le a koreot, képzeljük el magunkat oda, pont oda, Kriti Sanon mellé. Király.

Meg Évzene. 

0 Tovább

Átuzomokortá

Ha eddig nem volt biztos, mától az lett, a pokolra jutok igen. De ha ehhez az kellett, hogy az év egyik legjobb indiai filmzenéjét (nem, nem bw a drága, hoho) lássam magam előtt enyhén szörnyű minőségben, hát így jártam. Megérte. Megérdemelte(m).

A telugu kasszasiker Nenokkadine Aa Tuzo Mogh Korta dalbetétszerzeményéről van szó, meg azokról a rángató, elmosodott képkockákról belőle, amit a most következő videóban vehettek szemügyre, már ha akartok. Bambi, rubik kocka, Kriti Sanon.  

Én nem bírtam ki, ugye. De annyira, annyira egy húron pendülök vele, hogy az év 34. napján ki is kiáltom évzenének, az is. Miközben lövésem sincs mi jön, jöhet még ezek után.

Ami viszont vicces, hogy ha moziban látnám biztosan feltörne, előjönne belőlem az indiai aktív közönség énem, aki nem bírna magával, ülve ott egy helyben. Fütyülnék, táncolnék, plébekelnék. Szóval ilyenkor nagyon egyetértek az ottani nézőkkel, és nézői szokásokkal.

Egyétek a vattacukrot. Meg hallgassátok. Mert erre még a medve is felébredne téli álmából.

0 Tovább
«
12

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek