Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az 58. Filmfare, ahogy kezdődött

Bevallom, az egész díjátadót még nem, de azokat a bizonyos performanszokat már végignyálaztam, elsőtől az utolsóig. És mit mondjak? Azokat látva, megemésztve rá kellett jönnöm, hogy az utóbbi évek legjobb Filmfare (India Oszkárja) lett ez, az 58. a sorban. Egy igazi show, amilyennek lennie kell.

Ami az én olvasatomban annyit tesz, hogy teljes mértékig kimeríti a nagybetűs szórakoztatás fogalmát. Még úgy is, hogy a fellépők között a női delegáció Katrina és Anushka személyében nem éppen a legjobb formáját hozta. De szerencséjükre néhol a zenék, néhol a koreográfia, a környezet koncert miliő dejavu, néhol a szépségük elterelte a figyelmemet, arról, hogy ezt ügyesebben-okosabban is meg lehetett volna oldani, ahogy azt férfiak megmutatták. De bw már csak ilyen. Az erősebbik nem és más senki. A hero a heroine előtt áll, punktum. Nincs ebben lárifári.

Shah Rukh Khan, Hrithik Roshan, Ranveer Singh mind-mind-mind zseniális produkciókkal léptek fel és örvendeztették vele a nagyérdeműt, köztük engem. És úgy igazán nem is tudok kit kiemelni, mert hogy az jobb volt annál, annyival, meg ennyivel. Nem hazudok megfordult a fejemben, hogy győztest hirdetek, de egyszerűen mindegyiknek megvan a maga bája, erénye, erőssége, és izgalmassága, funfaktora.

Hrithik pölö úgy táncolt az este, az Awardson, ahogy akkor senki más. Ezt elvenni tőle butaság is lenne. Miközbe Ranveer fellépésén meg nagyon röhögtem. Hangosan. Mesteri volt, ahogy a különböző korszakok tánclépéseit, mozdulatait hozza vissza a jelen, modern bw filmzenék alá. Imádtam, minden egyes másodpercét. De az eddig nem sokat emlegetett Student of the Year színésztrió (Alia, Sid, Varun) kissé művészi, kissé akrobatikus danszolását is megzabáltam. És bár igaz, hogy az elején még furának hatott az Ishq Wala Lovera befűzött emelgetések, balett miegymás elemek, azonban a végére én tapsoltam a legjobban, hogy még egyszer, vissza-vissza-vissza.

Végezetül pedig Shah Rukh Khan. Aki úgy indította el útjára az egész díjátadót, ahogy díjátadót az utóbbi években senki soha (még a nagy Oszkár se). Ehhez kellett persze az, hogy bw idén legyen 100 éves!, és hogy Ganesh Hedge ezért egy külön dalt hozzon össze. /Arról nincs információnk, hogy a koreográfia kitől is származik/. Amit pont Shah Rukh Khan, a színész énekel el, vagy beyoncizik, tökmindegy, mert én is meglepődtem rajta, mint Deepika, irigykedtem, mint Ranveer-Arjun, hullámzott a fejem, mint Sujoy Ghoshnak, csápoltam rá, mint Parineeti, bebarfiztam, mint Ranbir, mosolyogtam, mint Sridevi, tapsoltam, mint Priyanka és élveztem, örültem, majd a végén már kifakadt belőlem is, énekeltem, mint ha nem lenne holnap, és én is tudnék. És az a befejezés, omg!

Mi ez, ha nem a minőségi szórakoztatás? Ami amellett még tiszteletét teszi, és fejet hajt bw előtt nagyon stílusosan, elegánsan (azért a RaOne önpromo és a Jai Ho picit minekvan, de elnézzük neki). Valahol ilyenkor jó igazán bw-ot szeretni. Tíz percre komoly fangirl lett belőlem. És azóta is vissza-visszatér.Köszönöm B'wood. Köszönöm Ganesh. Köszönöm Srk. Köszönöm Filmfare.    

0 Tovább

És aki az idei IIFA házigazdája lesz...

Az nem Boman Irani vagy Riteish Deshmukh, hanem Shahid Kapoor. Éljen. Személy szerint nagyon örülök neki, persze azért meg is lepődtem, hogy leváltják az előbb említett amúgy együtt egész jól működő párost. Még akkor is, ha pletykáltak róla, hogy ez fog történni majd. De most már biztosan hivatalos. Az IIFA sajtóközleményében írta, amiben még azt is megtudhatjuk, hogy fellépőként részt vett már két korábbi gálájukon is, viszont most először lesz házigazda náluk a bw színész. Akinek jelen állás szerint nincs társa még, talán nem is lesz, de azt ígérik, hogy az este során - a többi awardshoz hasonlóan - segítik majd a munkáját, és egyben színesítik a showt más sztár/celebhostok is.    

0 Tovább

Zee Cine Awards 2012

A nyertesekről már volt szó, magáról a gáláról még nem. Bár ezen se kell sokat csodálkozni, mert ottan az ilyen nem követhető élőben a tévében vagy streamen akárhol, segítségével, hanem csak hetek múlva kerül ki adásba, és fel ide, az internetre. Az okokat, a miérteket nem nagyon tudom, biztos van rá magyarázat, kell lennie, de végülis tökmindegy (tweeteren így is ment live kontent, csak az úgy nem izgi). A lényeg, hogy a tegnapi nap folyamán végre már megérkezett a gála teljes hosszában, így majd mindenki számára megnézhetővé vált. Nézzük is hát.

0 Tovább

18th Annual Colors Screen Awards

Az elsőt beágyazom, a töbi folytatás meg ide kattintva érhető majd el azoknak akiknek. Jó szórakozást hozzá. 

0 Tovább

Zee Cine Awards 2012

Ez is megvolt. Korrekt. Igazából sokat nem lehet hozzátenni. Bár van rajta pár érdekesség, nem vitatom, de azért továbbra is a Rockstar-ZNMD-TDP viszik el a főbb díjakat, mind-mind-mind megérdemelten. Itt a lista, ha mégis.  

Best Actor (Popular) – Ranbir Kapoor (Rockstar)

Best Actress (Popular) – Vidya Balan (The Dirty Picture)

Best Director – Imtiaz Ali (Rockstar)

Best Actor (Jury) – Shah Rukh Khan (Don 2)

Best Actress (Jury) – Vidya Balan (The Dirty Picture)

Best Film (Jury) – The Dirty Picture

Best Action Film – RA.One

Best Debut Female – Parineeti Chopra (Ladies vs Ricky Bahl)

Best Debut Male – Rana Daggubati (Dum Maaro Dum)

Best Story – Zoya Akhtar and Reema Kagti (Zindagi Na Milegi Dobara)

Best Debut Director – Siddique (Bodyguard)

Best use of Media – RA.One

Song of the Year – Chammak Challo (RA.One)

Lifetime Achievement Award – Jeetendra

Best Choreography – Ooh La La (The Dirty Picture)

Best Lyrics – Irshad Kamil (Rockstar)

Best Song – Ishq Sufiana (The Dirty Picture)

Best Singer (Female) – Shreya Ghoshal (Saibo from Shor In The City)

Best Singer (Male) – Mohit Chauhan (Jo bhi main from Rockstar)

International Icon Female – Katrina Kaif

International Icon Male – Farhan Akthar

Best Music – AR Rahman

Best Marketed Film – RA.One

Best Supporting Actor – Farhan Akhtar (Zindagi Na Milegi Dobara)

Best Supporting Actress – Swara Bhaskar (Tanu Weds Manu)

Best Sound Design – Resul Pookutty (RA.One)

Best Actor in a Negative Role – Prakash Raj -(Singham)

Best Cinematography -  Carlos Catalan (Zindagi Na Milegi Dobara)

Best Editing – Aarti Bajaj (Rockstar)

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek