Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Menthetetlen

Valahol megérett a világ a pusztulásra. Érzem ezt akkor igazán indokoltnak, ha ezekre az évfilm jelöltekre pillantok, akik indulnak a Stardust Awardsnál, és a szerint. Tudom nem ez a helyi oscar, komolyanvehetőségi rátája igen csak alacsonyan poroszkál, de szomorú látni, újra, megint és újra, hogy bw nem változik. Mert eléggé kétlem, hogy ezek öten adták a leglegleget idén. Hogy ők lennének az etalon. Jajne. Még az érthető, hogy a Haidert vagy az Ek Villaint futtatják, benne vanvoltlesz a pakliban, de a többi? Hol van egy Highway, egy Queen, egy Mary Kom, vagy egy Hawaa Hawaai éppen?

2 Tovább

Filmfare Awards 2014 - a győztesek

Ha jól néztem vissza, meg osztottam-szoroztam, akkor úgy a felét sikerült eltalálni a nyertesekből. Ami nem azt jelenti nyilván, hogy bw változott előnyére. Sőt. De igazából hozta a formáját. Amiért nem vagy igen szeretjük. Bár azt minden elmond, hogy még egy díjat is képesek voltak kitalálni a Chennai Expressnek, csak hogy SRK is boldog legyen.

Az meg hab a tortán, hogy az ő távollétében, miután a Happy New Year forgatás során megsérült, megjelent Salman Khan a vörös szőnyegen, és még fel is lépett, tolt egy laza performanszt, ha már ott volt.

Ezt túlizgulva, meg ezen meglepődve azért sok más funfaktort nem tartogatott az idei Filmfare. Kifejezetten gyérnek, és szürkének tűnt, már amit láttam belőle. Bár az is lehet, hogy a tavalyi fantasztikusos show után csak visszazuhant, berendezkedett arra a szintre, amit amúgy is megszoktunk már tőle.

Engem pl. ez a Priyanka-Ranbir host nagyon hidegen hagyott, hát még a 2050-beli témázás, amit lezavartak. És sajnos a performanszok se adtak hozzá sokat az élményhez, vagy emelték volna a gála, az est színvonalát. A díjazottakról meg ne is beszéljünk. Vagy de. Inkább. Lássuk őket, a hajtás után.

Azért nem az összeset, csak párat kiemelve, ami fontosabb, meg amit én érdekesnek találtam, vagy örültem neki. Aki viszont szeretne öreg lenni már holnap és kiváncsi a többire is, az itt megtalálja magának, kimazsolázhatja, megrághatja, ha ahhoz tartja kedve.

0 Tovább

IIFA 2013, Deepikaval

Az IIFA már csak ilyen. Túl vagyunk az év felén, de még ilyenkor ilyenkor is jelölik, díjazzák, ünneplik a tavalyi év legjobbjait. Utoljára, ha minden igaz, ez a legutolsó awards a sok közül, nem lesz több már. A következő az év végére datálódik, de az már az idei termésből mazsolázik.

Meg jut eszembe, el ne felejtsem, azért is különc a díjátadók közt az IIFA, mert mindig máshol hostol, tartják meg minden évben. Idén például meg se álltak Hong Kongig, (Macao) oda mentek, repültek el, hogy hatalmas show performanszcunami keretében emlékezzenek meg 2012-re, a legjobbakra. Az est házigazdái SRK és Shahid Kapor lesznek, míg biztosan fellép Deepika Padukone, akivel egy rövid interjút is készítettek a próba alatt. Mi most ezt nézhetjük meg magunknak. 

2:10. És ilyenkor, ezt látva, mindig elgondolkodom, hogyha én állnék ott a kérdező helyében hasonló mód nem tudnék figyelni, koncentrálni arra, amit mond. Deepika egészen gyönyörű evvan. Megértem a srácot, ha túljátszotta, ha nem.  

0 Tovább

Az 58. Filmfare, ahogy kezdődött

Bevallom, az egész díjátadót még nem, de azokat a bizonyos performanszokat már végignyálaztam, elsőtől az utolsóig. És mit mondjak? Azokat látva, megemésztve rá kellett jönnöm, hogy az utóbbi évek legjobb Filmfare (India Oszkárja) lett ez, az 58. a sorban. Egy igazi show, amilyennek lennie kell.

Ami az én olvasatomban annyit tesz, hogy teljes mértékig kimeríti a nagybetűs szórakoztatás fogalmát. Még úgy is, hogy a fellépők között a női delegáció Katrina és Anushka személyében nem éppen a legjobb formáját hozta. De szerencséjükre néhol a zenék, néhol a koreográfia, a környezet koncert miliő dejavu, néhol a szépségük elterelte a figyelmemet, arról, hogy ezt ügyesebben-okosabban is meg lehetett volna oldani, ahogy azt férfiak megmutatták. De bw már csak ilyen. Az erősebbik nem és más senki. A hero a heroine előtt áll, punktum. Nincs ebben lárifári.

Shah Rukh Khan, Hrithik Roshan, Ranveer Singh mind-mind-mind zseniális produkciókkal léptek fel és örvendeztették vele a nagyérdeműt, köztük engem. És úgy igazán nem is tudok kit kiemelni, mert hogy az jobb volt annál, annyival, meg ennyivel. Nem hazudok megfordult a fejemben, hogy győztest hirdetek, de egyszerűen mindegyiknek megvan a maga bája, erénye, erőssége, és izgalmassága, funfaktora.

Hrithik pölö úgy táncolt az este, az Awardson, ahogy akkor senki más. Ezt elvenni tőle butaság is lenne. Miközbe Ranveer fellépésén meg nagyon röhögtem. Hangosan. Mesteri volt, ahogy a különböző korszakok tánclépéseit, mozdulatait hozza vissza a jelen, modern bw filmzenék alá. Imádtam, minden egyes másodpercét. De az eddig nem sokat emlegetett Student of the Year színésztrió (Alia, Sid, Varun) kissé művészi, kissé akrobatikus danszolását is megzabáltam. És bár igaz, hogy az elején még furának hatott az Ishq Wala Lovera befűzött emelgetések, balett miegymás elemek, azonban a végére én tapsoltam a legjobban, hogy még egyszer, vissza-vissza-vissza.

Végezetül pedig Shah Rukh Khan. Aki úgy indította el útjára az egész díjátadót, ahogy díjátadót az utóbbi években senki soha (még a nagy Oszkár se). Ehhez kellett persze az, hogy bw idén legyen 100 éves!, és hogy Ganesh Hedge ezért egy külön dalt hozzon össze. /Arról nincs információnk, hogy a koreográfia kitől is származik/. Amit pont Shah Rukh Khan, a színész énekel el, vagy beyoncizik, tökmindegy, mert én is meglepődtem rajta, mint Deepika, irigykedtem, mint Ranveer-Arjun, hullámzott a fejem, mint Sujoy Ghoshnak, csápoltam rá, mint Parineeti, bebarfiztam, mint Ranbir, mosolyogtam, mint Sridevi, tapsoltam, mint Priyanka és élveztem, örültem, majd a végén már kifakadt belőlem is, énekeltem, mint ha nem lenne holnap, és én is tudnék. És az a befejezés, omg!

Mi ez, ha nem a minőségi szórakoztatás? Ami amellett még tiszteletét teszi, és fejet hajt bw előtt nagyon stílusosan, elegánsan (azért a RaOne önpromo és a Jai Ho picit minekvan, de elnézzük neki). Valahol ilyenkor jó igazán bw-ot szeretni. Tíz percre komoly fangirl lett belőlem. És azóta is vissza-visszatér.Köszönöm B'wood. Köszönöm Ganesh. Köszönöm Srk. Köszönöm Filmfare.    

0 Tovább

Az 58. Filmfare nyertesei

Film

Be Barfi. Ahogy az várható volt, mi is majdnem egészen jól megtippeltük (10-ből 6 bejött) Anurag Basu filmjénél több blek lédit senki nem vitt haza tegnap este Filmfareről. Összesen hetet zsákolt, kettővel többet, mint a második helyezett Kahaani. Ami azért durva. Onnan nézve, hogy mindkettő már new age terméke, nem az a megszokott bw tucat. Habár a Barfi egy láv sztori, és szépen másolja le a nyugati darabokat, de a Kahaani már egészen más tészta, egészen nyugati, jóformán alig hasonlít valamire, amiről úgy tudjuk, hogy az az bw. Igazából nem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz. De annyi szent, hogy mindkettő piszkosul megérdemelte, minőségben nem volt párjuk.

FőSzínész

Ami vicces, hogy a főkategóriákban, mint legjobb film, rendező, színész, és színésznő körbedíjazták őket. A filmet nem feltétlenül adtam volna a Barfinak, tudjátok jól, és ezért is fura látni, hogy a rendezőnél meg Sujoy Ghosh kapta. A Filmfare szerintem nem merte meglépni a Kahaanival. De mindegy. Ezért Vidya Balan meglepetésre, (mindenki PCt, Sridevit várta) teljesen megérdemelten begyűjtötte a legjobb színésző díját. Ranbir meg a férfit. Ergó 2012 után újra ez a Vidya-Ranbir duó nyert. Azért ez is elgondolkodtató. Bár a férfiaknál miután Irrfan a kritikusit behúzta, onnantól már nyilvánvaló volt, hogy ez csak a süketnéma fiúé lehet. A nőknél pedig akármennyire szeretem Vidyat, és igen pár hónappal ezelőtt én voltam az első, aki Filmfaret kiáltott, Sridevi egyszerűen jobban rászolgált, elvették tőle. Szerintem ezért szomorú is lehetett.

MellékSzínész 

Anushka Sharma persze hogy. De ezt is szépen kisakkozták a Filmfarenel, azzal, hogy Ileanat megrakták a legjobb debüt győztesének. Ami azért érdekes, mert ezt megelőzően van vagy 16 filmje. Persze nem bwban, de akkor is. Itt egy Yami Gautamt, vagy Diana Pentyt kellett volna kihozni a végén. Aztán a férfiaknál Annu Kapoor még talán maga se tudja hogyan sikerült díjat kapnia. Pláne, hogy Rishit és Siddiquit is esélyesebbnek tartották előtte. Nem vitatom Dr. Chaddat, végülis jó helyre került, imádtam az őrült figuráját a Vicky Donorban, de azért ez megint mellényúlás volt az FF részéről.  

Zene

Pritam! Neki csak örülni lehet, rászolgált. Habár a Cocktailért inkább díjazhatták volna. Persze nem veszünk össze. A dalszövegnél papírforma végeredmény született, a JTHJ is nyerjen valamit azért címmel. De ugyanez nem mondható el a plébek énekesek nyerteseiről. Akiknél a feketebárányok mellékvágányon mindenkit megelőzve lettek a legjobbak. Ayushmann zenéje számunkra az év zenéje volt 2012-ben, de azért azt nem vártuk, hogy meg is kapja, csak szerettük volna. Erre tessék. Shalmali Kholgade meg. Inkább olvassátok el, mit írtam róla amikor írtam róla a jelöltek beszámolójánál. Én meg csak nevetek.

Megérdemelt

Ide két dolgot emelnék ki. A legjobb debüt rendező kategóriát. Meg a legjobb sztori, történetét. A debütálásnál Gauri Shinde az English Vinglish rendezésért érdemelte meg nagyonnagyon. Míg a Vicky Donor a történetben nem talált legyőzőre, indokoltan. A  spermafilm egyébként 4 darab blek lédit kaparintott össze, ami azért nem is rossz.

Wtf

Végezetül olyan győztesek álljanak itt, akikre tényleg nem tudok többet írni annál a bizonyos három betűnél. Aunty Ji, mint legjobb koreográfia. Shanhgai, mint legjobb kosztüm. Legjobb akció GOW.

És ha már GOW. A kritikusi díjakat nagyon elvitte. Anurag Kashyap nagy napja volt ez a tegnapi, aki hivatalosan is megérkezett bwba. 

Best Film
Barfi!

Best Actor (Male)
Ranbir Kapoor (Barfi!)

Best Actor (Female)
Vidya Balan (Kahaani)

Best Director
Sujoy Ghosh (Kahaani)

Best Film (Critics)
Gangs Of Wasseypur

Best Actor Male (Critics)
Irrfan Khan (Paan Singh Tomar)

Best Actor Female (Critics)
Richa Chaddha (Gangs Of Wasseypur)

Best Actor In A Supporting Role (Male)
Annu Kapoor - Vicky Donor

Best Actor In A Supporting Role (Female)
Anushka Sharma - Jab Tak Hai Jaan

Best Debut (Male)
Ayushmann Khurrana

Best Debut (Female)
Ileana D'cruz

Best Debut Director
Gauri Shinde (English Vinglish)

Best Music Director
Pritam - Barfi!

Best Lyrics
Gulzar - Challa - (Jab Tak Hai Jaan)

Best Playback Singer (Male)
Ayushmann Khurrana – Pani da rang – (Vicky Donor)

Best Playback Singer (Female)
Shalmali Kholgade – Pareshaan – (Ishaqzaade)

Best Story
Juhi Chaturvedi (Vicky Donor)

Best Screenplay
Sanjay Chouhan & Tigmanshu Dhulia (Paan Singh Tomar)

Best Dialogue
Anurag Kashyap, Akhilesh Jaiswal, Sachin K Ladia & Zeishan Qadri (Gangs of Wasseypur)

Best Sound Design
Sanjay Maurya & Allwin Rego (Kahaani)

Best Production Design
Rajat Podar (Barfi!)

Best Editing
Namrata Rao (Kahaani)

Best Cinematography
Setu (Kahaani)

Best Action
Sham Kaushal (Gangs Of Wasseypur)

Best Background Score
Pritam (Barfi!)

Best Choreography
Bosco-Caesar (Aunty Ji - Ek Main Aur Ekk Tu)

R.D. Burman Award
Neeti Mohan

Best Costumes
Manoshi Nath & Rushi Sharma (Shanghai)

Sony Trendsetter of the Year
Barfi!

Lifetime Achievement Award
Yash Chopra

0 Tovább

calacitra

blogavatar

bollywood for breakfast. yikes.

Utolsó kommentek